Home Televisie Alles wat je moet weten over de nieuwe Chromecast van Google

Alles wat je moet weten over de nieuwe Chromecast van Google

2210
0
DELEN
Google Chromecast

Google heeft onlangs nieuwe producten aangekondigd, waaronder de Google Pixel 5, Google Nest Audio en de Google Chromecast. Over die laatste gaan we het in dit artikel uitgebreid hebben. Wat is de nieuwe Google Chromecast, wat voor specificaties heeft het en welke prijskaartje zit hieraan vast? Je leest er alles over in dit artikel. 

Welke specificaties heeft de nieuwe Google Chromecast? 

Google heeft onlangs de nieuwe Google Chromecast met Google TV aangekondigd. Voorheen waren Chromecasts alleen bedoeld om bepaalde content mee te streamen, maar daar komt met de nieuwe Chromecast verandering in. De Google Chromecast 2020 blijft qua ontwerp een beetje hetzelfde als de eerdere apparaten Google Chromecast 2 en 3. De nieuwste versie van Google Chromecast blijft een ronde schijf dat via HDMI op je TV kan worden aangesloten. Wel is het nieuwe apparaat beschikbaar in drie nieuwe kleuren: roze, grijs en blauw. 

Een nieuwe ontwikkeling bij de Google Chromecast met Google TV is de chipset, die het mogelijk maakt om 4K-beelden te streamen. Een andere grote verandering ten opzichte van de eerdere modellen is de opname van een afstandsbediening. Met deze afstandsbediening vind je verschillende knoppen, zoals een knop voor Google Assistent, Netflix en YouTube. Dat is natuurlijk ideaal om even snel tussen verschillende snelkoppelingen te kunnen switchen. 

Met een nieuwe Chromecast kun je gewoon content blijven streamen zoals je eerder ook met de Chromecasts kon. Alleen heb je bij het nieuwe apparaat veel meer functies tot je beschikking dan voorheen. Je streamt bij het nieuwe apparaat vanaf bijvoorbeeld een smartphone, computer of tablet. De interface van de Google TV is compleet geoptimaliseerd voor het kijken van series en films. Het wordt dus een stuk leuker om nu series en films te gaan kijken. 

De nieuwe Chromecast met Google TV lijkt vrij veel op een Apple TV. Er wordt dan ook verwacht dat de Google Chromecast zeker een ware concurrent van Apple gaat worden op dit gebied.

Wat is de prijs van de Google Chromecast met Google TV 2020?

Het is nog niet bekend of het nieuwe apparaat ook in Nederland snel beschikbaar wordt. Hier is nog maar weinig over bekend. In de Duitse Google winkel is de nieuwe Chromecast al wel te koop. Hier heeft het apparaat een prijs van 69,99 euro. 

Mocht de Google Chromecast snel in Nederland beschikbaar zijn, zou jij dan overwegen om deze nieuwe Google Chromecast te kopen?

DELEN
Vorig artikelDe Xbox series X en S komen eraan
Volgend artikelTips om tv te kijken via internet
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here