Welk horloge past het beste bij jou?

  1786
  0
  DELEN
  Welk horloge past het beste bij jou?

  Horloges zijn zowel praktisch als stijlvol. Het is een accessoire dat iedere outfit compleet maakt. Maar hoe kies je nou een horloge waar je echt veel plezier van hebt? Door het grote aanbod weet je soms niet meer waar je op moet letten. Lees daarom het onderstaande artikel met aandachtspunten door om erachter te komen wat bij je past. Het zal de zoektocht naar jouw perfecte horloge een stuk eenvoudiger maken!

  Smartwatch of klassiek horloge

  Bepaal eerst of je een klassiek horloge of een moderne smartwatch zou willen kopen. Beide soorten hebben zo zijn voor- en nadelen. Als je gek bent op technische snufjes, is een smartwatch natuurlijk erg aantrekkelijk. Je kunt er allerlei statistieken op bijhouden en apps mee bedienen. Maar deze voordelen kunnen ook nadelig uitpakken. Omdat je altijd online bent, heb je eerder de drang om 24/7 bereikbaar te zijn en alle mogelijke updates te volgen. Het kan zelfs verslavend werken en afleiden van belangrijkere zaken. Een klassiek horloge heren zonder smart functies is dus nog altijd een goede keuze. Bij deze traditionele horloges zijn er ook meer mogelijkheden wat betreft stijl en uitstraling.

  Functie en omstandigheden

  Waar wil je het horloge hoofdzakelijk voor gebruiken en onder welke omstandigheden wil je het dragen? Wil je er bijvoorbeeld mee kunnen sporten? Kijk dan eens naar een (spat)waterdicht horloge. Draag je het horloge op een werkplaats? Dan is een robuuste variant met extra sterk glas een goede keuze. Gebruik je het vooral als accessoire? Dan speelt het uiterlijk een hele grote rol.

  Stijl, materiaal en kleur

  Stijl, materiaal en kleur

  Kies aan de hand van de functie/omstandigheden een geschikt materiaal voor zowel het klokje als de horlogeband. Ieder materiaal heeft weer een andere uitstraling. Let daarnaast op de vorm, kleur, sluiting en algehele stijl. Je kunt het beste investeren in een horloge dat bij allerlei outfits past. Later kun je jouw persoonlijke collectie aanvullen met meer uitgesproken designs.

  Favoriete merken

  Heb je nog geen duidelijk beeld van de kleur of stijl, maar heb je wel een aantal favoriete merken? Laat je dan inspireren door deze collecties. Tommy Hilfiger horloges hebben bijvoorbeeld een hele herkenbare look. Het is daarnaast mooi als je andere accessoires of kledingstukken van datzelfde merk kan combineren met jouw nieuwe horloge.

  Juiste horlogemaat

  Let tot slot goed op de horlogemaat. Het bandje kun je altijd verstellen, maar de grootte van de horlogekast is natuurlijk niet aan te passen. Zorg ervoor dat het klokje niet breder is dan jouw pols. Hierdoor oogt het horloge snel lomp. Natuurlijk is het juiste formaat ook een kwestie van persoonlijke smaak.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here