Home Smartphones en tablets Apple AirTag: alles wat je hierover wilt weten

Apple AirTag: alles wat je hierover wilt weten

1961
0
DELEN
Apple AirTag

De laatste tijd komt de term Apple AirTag steeds meer voorbij. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want Apple heeft weer iets nieuws bedacht. Maar wat is de Apple AirTag, wat kunnen we ermee en wat is de prijs hiervan? Wij vertellen je alles over dit nieuwe product van Apple in dit artikel, dus lees snel verder!

Wat is een Apple AirTag? 

De Apple Airtag is een accessoire dat jou erbij kan helpen om geen persoonlijke bezittingen kwijt te raken. De air tag van Apple is een wit schijfje met een metalen achterzijde. Het witte schijfje is vrij klein, zodat het makkelijk ergens in kan. Je kunt het witte kleine schijfje bijvoorbeeld in je portemonnee doen of aan je sleutelbos hangen. Als je iets kwijtraakt, kun je via jouw iPhone achterhalen waar het is. Het is namelijk mogelijk om via een app de locatie van de AirTag te vinden, waardoor jij binnen no time weet waar jouw bezitting is. 

Wat kun je met een Apple AirTag?

Zoals we hierboven al een beetje hebben beschreven, heeft een Apple AirTag als doel om jouw je spullen weer terug te laten vinden. Of je nu je sleutels, tas of portemonnee kwijt bent: met een Apple AirTag vind je deze zo weer terug. Je kunt dit met behulp van een app opzoeken, maar ook de hulp van Siri kan hierbij goed van pas komen. Als je in het bezit bent van een iPhone 11 of 12 wordt het je nog makkelijker gemaakt om spullen terug te vinden. Deze iPhones beschikken namelijk over Ultra Wideband-technologie. Wat dit inhoudt? Dat je nog nauwkeuriger kan zoeken. Met een iPhone 11 of iPhone 12 worden aan de hand van pijlen laten zien welke kant je op moet en hoe ver weg het nog is. Raak jij best vaak spullen kwijt? Dan kan een Apple AirTag dus enorm handig zijn. Je kunt ervoor kiezen om 1 Apple AirTag te kopen, maar als je vaak verschillende spullen verliest kan het ook verstandig zijn om er meerdere aan te schaffen. 

Als je de AirTags bij Apple zelf besteld, krijg je de mogelijkheid om deze te laten personaliseren met een gratis inscriptie. Hierbij kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden, bijvoorbeeld letters, cijfers of emoji’s. Dit kan enorm handig zijn als je meerdere AirTags hebt, want op deze manier kun je ze goed van elkaar onderscheiden.  

Hoe kun je een Apple AirTag koppelen?

De Apple AirTag is enorm makkelijk te koppelen met jouw iPhone. Zodra je een Apple AirTag in de buurt houdt van je iPhone, wordt er automatisch verbinding gemaakt. Je hebt een Apple AirTag echt binnen no time gekoppeld met jouw iPhone en dit is een groot voordeel. Eventueel kun je in vervolgstappen nog aangeven of je de Apple AirTag een bepaalde naam wilt geven. Dit is vooral handig om te doen als je van plan bent om meerdere AirTags voor spullen te gaan gebruiken. 

Misschien vraag je jezelf af of er geen misbruik kan worden gemaakt van een Apple AirTag. Hier heeft Apple zeker over nagedacht. Is jouw AirTag voor een langere tijd niet bij jou in de buurt geweest, maar wel op een andere locatie? Dan wordt dit doorgegeven aan jouw iPhone, hier krijg je dan een melding van. De AirTag zelf kan dan ook een geluid gaan afgeven. Indien je het niet vertrouwt en je jouw AirTag kwijt bent geraakt of deze is gestolen, dan kun je het op deze manier deactiveren. Op deze manier kan misbruik met de Apple AirTag worden voorkomen. 

Wat is de prijs van een Apple AirTag? 

De Apple AirTag is momenteel al te koop. Je kunt een Apple AirTag kopen voor 35 euro per stuk. Wil je er meerdere tegelijk kopen? Dan kun je kiezen voor een verpakking met vier AirTags. Dit heeft een prijs van 119 euro. 

Hoe lang gaat de Apple AirTag mee? 

De Apple AirTag werkt op basis van een batterij. Deze batterij gaat in principe meer dan een jaar mee, als er dagelijks gebruik van wordt gemaakt. Dit is dus best een lange tijd. Gebruik je de Apple AirTag al langer dan een jaar en begint de batterij hiervan leeg te raken? Geen probleem, want je wordt hiervan direct op de hoogte gebracht. Je krijgt hier namelijk een melding van op jouw iPhone. Zodra je dit weet kun je de batterij vervangen. Let natuurlijk wel op dat je hiervoor de juiste batterij gebruikt. De batterij die je nodig hebt is de knoopcelbatterij en is bijna overal te koop. 

Kortom, het nieuwe product van Apple belooft weer een hoop goeds. Dit handige accessoire kan namelijk nog wel eens enorm populair gaan worden. Ben jij iemand die vaak spullen kwijtraakt en zou je een Apple AirTag handig vinden om te gebruiken? 

DELEN
Vorig artikelGoogle Nest Hub 2: alles wat je wilt weten
Volgend artikelWelk horloge past het beste bij jou?
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here