Home Smartphones en tablets Waterschade aan je telefoon? Dit zijn de beste tips!

Waterschade aan je telefoon? Dit zijn de beste tips!

2308
0
DELEN
Waterschade telefoon

Heb je waterschade aan je telefoon opgelopen? Dat is natuurlijk allesbehalve fijn. Misschien is je telefoon in het water of bijvoorbeeld in de wc gevallen: dat kan tenslotte gebeuren. Echter is het wel belangrijk dat je dan direct handelt, als je een kans wilt hebben dat jouw telefoon nog werkt hierna. Wat je kunt doen als je waterschade aan je telefoon hebt? Wij geven je wat handige tips in dit artikel!

Zet je telefoon direct uit

Is je telefoon nat geworden? Dan is het belangrijk om je nat geworden telefoon direct uit te schakelen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld kortsluiting en andere schade proberen te voorkomen. Als je jouw telefoon namelijk aan laat staan of weer aanzet als er nog vocht in zit, is de kans op verdere schade veel groter. Heb je een beschermhoes om je telefoon? Dan is het ook belangrijk om deze te verwijderen. Haal ook de batterij en simkaart uit de telefoon. Om het vocht er proberen uit te halen, kan het een idee zijn om de telefoon ondersteboven te houden en voorzichtig te schudden. Pak er ook een handdoek bij, om je telefoon droog te wrijven. Zet je telefoon niet direct daarna weer aan, houd deze nog even uitgeschakeld. 

Leg je telefoon in rijst

Je hebt ervoor gezorgd dat je telefoon is uitgeschakeld en je het meeste water hebt weggehaald? Top, dan is het tijd voor de volgende stap. Wat je zou kunnen proberen als je telefoon waterschade heeft, is om je telefoon in rijst te leggen. Telefoon in rijst na waterschade kan namelijk een goede oplossing zijn. Doe je telefoon in een gesloten plastic zak met ongekookte rijst. De rijst kan ervoor zorgen dat het overige vocht uit de telefoon wordt gehaald. Zorg er wel voor dat je jouw telefoon op tijd in de rijst legt, want als je te laat bent is het vocht al helemaal in je telefoon getrokken. 

Check de telefoon na zo’n 24 uur

Hoewel je het misschien niet fijn vindt om een tijdje zonder telefoon te zitten, het is wel het beste als jouw telefoon waterschade heeft opgelopen. Na zo’n 24 uur zou je kunnen checken hoe jouw telefoon eraan toe is. Controleer de onderdelen, poorten en spleten en stop de batterij en simkaart weer in de telefoon. Kijk wat er gebeurt. Start de telefoon niet op? Haal dan de batterij eruit en sluit jouw telefoon aan op een oplader. Als je telefoon in dit geval wel opstart, is het verstandig om jouw batterij te laten vervangen. Werkt alles naar behoren? Dan heb je heel veel mazzel gehad. Doet je toestel vrijwel niets meer? Dan is het vaak verstandig om als je waterschade hebt je telefoon te laten repareren.

Telefoon waterschade reparatie

Als je waterschade aan je telefoon hebt en je denkt er zelf niets aan te kunnen doen om het op te lossen, is het handig om te na te denken over een reparatie. In sommige gevallen kunnen reparaties namelijk helpen om jouw telefoon weer te laten functioneren. Ga langs bij een reparateur en vraag of deze persoon het misschien kan oplossen. Echter is dit geen garantie. Als er al te veel vocht in jouw telefoon terecht is gekomen, kan het ook zomaar zo zijn dat je telefoon niet meer gerepareerd kan worden. Als je waterschade hebt aan je telefoon en je wilt het laten repareren zitten hier uiteraard wel vaak kosten aan verbonden.

Het is afhankelijk van de ernst van de waterschade of jouw telefoon nog gemaakt kan worden of niet. Proberen kan tenslotte altijd, het zou zonde zijn om het direct op te geven. Als de reparateur aangeeft dat het een verloren zaak is, zal je ervoor moeten kiezen om een nieuwe telefoon aan te schaffen. 

Waterschade aan jouw telefoon kan veel verschillende dingen veroorzaken. Als je mobiel in het water is gevallen kan het zo zijn dat het geluid niet meer werkt, het touchscreen werkt niet meer of de telefoon laadt niet meer op. 

Als je jouw telefoon in het water hebt laten vallen of deze op een andere manier is nat geworden, is het in ieder geval belangrijk dat je snel handelt. Als je namelijk snel handelt, kan ernstige schade misschien nog voorkomen worden. Bovenstaande tips kun je dan ook zeker gebruiken als jouw telefoon waterschade heeft opgelopen. Probeer er in ieder geval alles aan te doen om jouw telefoon te kunnen redden. Het zou tenslotte enorm zonde zijn als je direct een nieuwe telefoon moet gaan aanschaffen nadat je waterschade hebt opgelopen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here