Home Smartphones en tablets Nieuwe telefoon? Waarom niet je oude repareren!

Nieuwe telefoon? Waarom niet je oude repareren!

3666
1
DELEN
Kapotte smartphone zelf repareren

We leven in een wegwerpmaatschappij: Is iets kapot, dan kopen we een nieuw exemplaar. Maar, gedwongen door de crisis en de zichtbare milieuveranderingen, gaan gelukkig steeds meer mensen over op het repareren van spullen in plaats van ze simpelweg te vervangen.

Zeker voor telefoons is dit een verstandige keuze; heel veel zaken die aan een telefoon kapot kunnen gaan zijn namelijk eenvoudig en tegen niet al te hoge kosten te repareren. Terwijl een nieuw toestel je al gauw behoorlijk wat geld kost, zelfs tweedehands. Repareren dus die telefoon. Bij de vele telefoon reparatie winkels die in alle steden her en der te vinden zijn, sta je vaak al na een half uur weer buiten met een telefoon die zo goed als nieuw is.

Jorphone reparatie geeft aan wat meest voorkomende mankementen aan telefoons zijn en hoe ze verholpen kunnen worden.

Kapotte smartphone zelf repareren

Waterschade

Waterschade is één van de meest voorkomende schades aan telefoons; we bellen tegenwoordig namelijk ook op plekken waar je telefoon in het water kan vallen. Iedereen kent wel iemand die zijn toestel een keer uit de wc heeft moeten vissen, niet waar? Bij waterschade moet je snel zelf handelen; haal de telefoon meteen uit het water, zet hem uit en haal de batterij en simkaart eruit. Vervolgens stop je het toestel drie dagen in een grote pot met ongekookte rijst – al die tijd mag je er niet aanzitten! Na drie dagen zet je de telefoon weer aan en hoop je op het beste. Werkt de telefoon toch niet, ga dan naar een reparatiewinkel, daar kunnen ze kijken welk onderdeel kapot is en dat vervangen.

Kapot scherm

Overal om je heen zie je mensen met een kapot scherm op hun telefoon. Soms gaat het om een klein krasje maar vaker lijkt het alsof iemand een baksteen op de telefoon heeft laten vallen. Schermen van telefoons zijn goed en snel te vervangen, op bijna iedere hoek van de straat vind je wel een reparatiewinkel die het scherm voor je vervangt, zelfs op de markt zijn kraampjes waar je terecht kunt hiervoor. Voorkomen is echter beter dan genezen dus wil jij in het vervolg een kapot scherm voorkomen, zet er dan een extra beschermplaatje op of gebruik een hoesje dat zowel de voor- als achterkant beschermt.

Batterij

Doet je telefoon er een eeuwigheid over om op te laden en is hij vervolgens binnen no time weer leeg? Moet jij met je oplader in het stopcontact bellen omdat je anders bang bent dat hij uitvalt? Het klinkt alsof het tijd is om je batterij te vervangen. Ook dit kan snel bij de meeste reparatiewinkels. Wanneer je een nieuwe batterij in je telefoon gezet hebt, behoren al die kleine ergernissen tot het verleden. Doe het, het zal je een hoop frustratie schelen!

Natuurlijk hebben we hier niet alle mankementen beschreven maar de meeste schadegevallen die je aan een mobiele telefoon kunt hebben zullen in een van deze drie categorieën vallen. Jij weet nu gelukkig hoe je dan moet handelen.

1 REACTIE

  1. Lijk het u toch te moeilijk om het zelf te doen kom dan snel langs in een van onze XXL-mobile filialen. En heeft uw toch al het onderdeel voor uw telefoon tablet laptop ook die kunnen wij er voor uw opzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here