Het is zover: Twitter heeft zijn eerste betaalde abonnement aangekondigd: het Twitter Blue-abonnement. De geruchten gingen al een tijdje rond dat de mogelijkheid bestond dat we binnenkort moeten gaan betalen voor Twitter. Dat is nu werkelijkheid geworden, want het eerste Twitter abonnement is een feit. Benieuwd wat het Twitter Blue-abonnement inhoudt en wat je hier allemaal mee kunt doen? En hoe duur het abonnement zal zijn en of dit nieuwe betaalde abonnement ook in Nederland te gebruiken is? Wij vertellen je er alles over in dit artikel, dus lees snel verder als je meer over het nieuwe Twitter abonnement te weten wilt komen.
Wat is het Twitter Blue-abonnement?
Het Twitter Blue-abonnement is het eerste betaalde abonnement van het platform Twitter. Dit platform was altijd gratis te gebruiken voor gebruikers, maar nu komt er dus de mogelijkheid bij dat je kunt kiezen voor een betaald abonnement, waarbij je maandelijks een bepaald bedrag betaald.
Maar wat houdt een Twitter Blue-abonnement dan eigenlijk in? Nou, dat zit zo: met deze Twitter abbo ben je in staat om nog binnen no time het plaatsen van een tweet ongedaan te maken. Dit kan handig zien als je last minute nog een fout ziet staan in je tweet of je het toch wat anders zou willen formuleren. Met deze functie kan de tweet vertraagd worden gepubliceerd. Je hebt dan maximaal 30 seconden om de tweet nog aan te passen. Als de tweet eenmaal gepubliceerd is, kan het niet meer gewijzigd worden. Wel kun je er uiteraard voor kiezen om dan de tweet te verwijderen en een nieuwe tweet te plaatsen.
Als Twitter Blue-abonnee krijg je bovendien ook de mogelijkheid om tweets te bewaren. Dit gebeurt aan de hand van bladwijzers. Met een Blue abonnement op Twitter kun je tweets bewaren in gemaakte mappen. Je bent in staat om tweets in te delen per categorie, zodat je deze tweets op een later moment snel weer terug kunt vinden. Bij het Twitter Blue-abonnement krijg je als abonnee ook nog toegang tot een leesmodus. Dit houdt in dat het volgens Twitter mogelijk wordt om langere conversaties op Twitter te lezen, zonder dat je last hebt van ‘een ruis’.
Hoewel er werd verwacht dat er bij het Twitter-Blue abonnement geen advertenties meer getoond zouden worden aan gebruikers, is dit dus nog niet het geval. Wel is het mogelijk dat dit in een later stadium nog aan het abonnement wordt toegevoegd, of dat er een ander betaald abonnement komt waarbij dit wel het geval gaat zijn.
Hoeveel kost het Twitter Blue-abonnement?
Misschien vraag je jezelf nu af wat je moet betalen voor dit Twitter-Blue abonnement. Omgerekend zal dit zo’n 2,84 euro per maand zijn. Helemaal niet zo veel geld dus. Het abonnement kan vooral goed van pas komen bij fanatieke Twitteraars. Met het Twitter Blue-abonnement heb je tenslotte toch wat extra functies, die voor de fanatieke Twitteraars misschien wel heel handig kunnen zijn en goed van pas kunnen komen.
Waar is het Twitter Blue-abonnement te gebruiken?
Twitter heeft ervoor gekozen om het nieuwe abonnement als eerste uit te rollen in de landen Canada en Australië. Volgens het platform is het nieuwe abonnement nog best experimenteel. Er wordt dus gekeken of de functies daadwerkelijk gebruikt gaan worden en hoe hierop gereageerd wordt.
Momenteel gaan er geruchten rond dat er nog meer betaalde abonnementen van Twitter op de planning staan. Of deze betaalde abonnementen ook te gebruiken zijn in Nederland, is nog niet bekend. We verwachten dat wanneer de abonnementen goed worden opgepikt door de Twitteraars, de kans groot is dat we het over een tijdje hier ook kunnen gaan gebruiken. Of en voordat dit zover is zal er in ieder geval nog een hoop getest moeten worden door het platform.
Het Twitter Blue-abonnement kan een handige tool zijn voor fanatieke Twitteraars, want zij kunnen nog best wat hebben aan de functies die hierbij horen. Of het betaalde Twitter abonnement daadwerkelijk een succes gaat worden, is nog wel even afwachten. Mocht dit nieuwe abonnement van Twitter een succes worden, kunnen we in ieder geval nog wel meer betaalde abonnementen van het platform verwachten. Wie weet kunnen we Twitter in de toekomst dan ook wel nauwelijks meer gratis gebruiken!
Maak jij momenteel nog veel gebruik van het platform Twitter en zou je het overwegen om hier in de toekomst voor te betalen om over extra handige functies te beschikken? Of zou je in dit geval dan geen gebruik meer willen maken van het platform?