Home Smartphones en tablets watchOS8 voor Apple Watch: dit is tot nu toe bekend

watchOS8 voor Apple Watch: dit is tot nu toe bekend

1805
0
DELEN
Apple watchOS8

Apple heeft weer niet stilgezeten en heeft weer allerlei nieuwe dingen aangekondigd. Zo ook de watchOS8: de nieuwste update voor de bekende Apple Watch. Hier wordt weer veel van verwacht en zoals altijd gaan er alweer snel geruchten rond. Benieuwd wat er tot nu toe bekend is geworden over de nieuwste update van de Apple Watch? Wij brengen je op de hoogte in dit artikel, dus lees snel verder!

Wat is watchOS8 van Apple?

Zoals wij net al even beschreven is de watch0S8 de nieuwste update voor de populaire Apple Watch. Deze update is de opvolger van watchOS7 en belooft wederom weer veel goeds. Er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de laatste update en men verwacht dat dit geliefd gaat zijn bij veel Apple Watch gebruikers. 

Wat is er bekend over de nieuwe watchOS8 van Apple? 

De vernieuwde Woning-app in watchOS8 is een verbetering ten opzichte van de laatste update. Met deze vernieuwde app kun je nu heel gemakkelijk bij accessoires en scènes komen die je nodig hebt om wat te bedienen. Dit is handig als je bijvoorbeeld beschikt over een HomePod of andere persoonlijke devices. Op deze manier kun je namelijk op een simpele manier een boodschap geven en dit is een groot voordeel. Wat ook anders gaat worden bij WatchOS8, is de ademhalings-app. Deze app gaat namelijk Mindfulness heten. Deze app bevat verbeterde ademhaling-sessies en er zijn ook nieuwe aan de app toegevoegd. De Mindfulness-app kan jou opdrachten geven om helemaal tot rust te komen. Als je hiervan houdt, is deze app op de Apple Watch dus ideaal voor jou. De app bevat ook handige tips en nieuwe animaties, waardoor het er nog mooier en professioneler uitziet. 

Bij WatchOS8 komt er ook een nieuwe Portret-wijzerplaat. Deze maakt gebruik van de portretfoto’s van jouw iPhone. De nieuwe wijzerplaat zorgt ervoor dat portretfoto’s meer tot leven komen door speciale effecten. Bovendien heeft de foto’s app op de Apple Watch een nieuwe look gekregen, want het bevat een nieuw mozaïekweergave. Daarnaast is het door WatchOS8 nu ook mogelijk om vanuit de foto’s app foto’s te delen via Mail en IMessage.

Bij Apple WatchOS8 zijn er ook nieuwe tools bijgekomen in Berichten. Op deze manier wordt het nog makkelijker om contact te hebben met anderen. Zo kun je schrijven, de dicteerfunctie en emoji’s combineren binnen één bericht. Ook kun je gemakkelijk een weergegeven tekst nog bewerken. Al met al dus heel handig, want zo kun je op een simpele en snelle manier berichten naar anderen sturen. 

WatchOS8 ondersteunt ook ‘Focus’. Dit is een verzameling tools in iOS 15. Focus zorgt ervoor dat je niet te veel wordt afgeleid en dit kan enorm fijn zijn voor gebruikers van de Apple Watch. De Apple Watch kijkt naar wat er in iOS voor Focus ingesteld is. Op deze manier kunnen meldingen van mensen en apps worden gefilterd. Dit wordt bepaald op basis van wat je aan het doen bent. 

Wanneer wordt WatchOS8 door Apple uitgebracht? 

Apple zal de nieuwste update voor de Apple Watch dit najaar uitbrengen. Het is dus nog even afwachten voor de Apple Watch gebruikers, maar het zal het wachten meer dan waard zijn. Let wel op, want deze nieuwe update zal niet op iedere Apple Watch beschikbaar zijn. Het is namelijk zo dat watchOS8 alleen wordt uitgebracht voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Denk dus aan de volgende toestellen: Apple Watch series 3, Apple Watch series 4, Apple Watch series 5, Apple Watch series 6 en Apple Watch SE. Als je een oudere Apple Watch hebt, is deze update helaas niet te gebruiken. Als je graag van deze nieuwe update gebruik wilt maken, dan zal je de keuze moeten maken of je voor een nieuwe Apple Watch gaat. Als je dit doet kun je namelijk wel gebruik maken van de nieuwste update voor de Apple Watch. 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen belooft de nieuwste update WatchOS8 van Apple weer veel goeds. Er zijn veel nieuwe verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de vorige update en er zijn ook nieuwe tools bijgekomen. Als jij een echte Apple Watch liefhebber bent, is de kans dan ook groot dat je deze update leuk gaat vinden. Apple bedenkt steeds weer nieuwe verbeteringen en nieuwe opties, waardoor de Apple Watch nog beter wordt om te gebruiken. Beschik jij al over een Apple Watch? En als dit niet het geval is, zou je het overwegen om een Apple Watch aan te schaffen?

DELEN
Vorig artikelOnbeperkt bellen tot je last van je kaken krijgt
Volgend artikelKies een geschikt PCB bedrijf
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here