Home Business Kies een geschikt PCB bedrijf

Kies een geschikt PCB bedrijf

1758
0
DELEN
Kies een geschikt PCB bedrijf

Een (kwalitatief) PCB bedrijf neemt het ontwerp, de assemblage en het logistieke proces bij het maken van PCB’s voor u uit handen. Alle assemblage wordt afgestemd op uw eisen en er wordt meegedacht aan eventuele nieuwe ontwerpen en ontwikkelingen, zodat de kabelboom optimaal functioneert bij het eindproduct dat u voor ogen heeft.

Een PCB bedrijf kan niet zo maar uit de grond gestampt worden. Een bedrijf wat PCB’s maakt moet kennis, ervaring en goede technieken bevatten. Dit om u geheel te ontzorgen van de PCB assemblage.

In dit artikel wordt besproken wat een goed PCB bedrijf allemaal in huis moet hebben en waar u op moet letten bij het kiezen van een geschikt PCB bedrijf. 

Wat moet een PCB bedrijf voor u doen

Bovenstaand werd het al benoemd: een PCB bedrijf moet u ontzorgen. Het bedrijf moet de nodige kennis en ervaring hebben over PCB assemblage en u hierover adviseren en begeleiden.

Van het eerste ontwerp tot het de logistieke afhandeling, een PCB bedrijf moet u van A tot Z kunnen begeleiden.

Kabelbomen op maat

U wilt uiteraard een kabelboom die optimaal aansluit op uw wensen en eisen voor het eindproduct. Dit vergt kennis en ervaring van het producerende bedrijf. Ook een meedenkend oog is van belang bij het produceren van kabelbomen. Adviezen voor de optimalisatie is weldegelijk van belang. Zeker omdat u vaak andere zaken aan uw hoofd heeft.

Specialisme

Specialisme

Een goede technische kennis en geavanceerde industriële gereedschappen en machines zijn een vereiste om jezelf specialist in de markt te noemen. Hierbij behoren gekwalificeerde monteurs die jarenlange ervaring hebben in het assembleren van kabel componenten.

Garantie voor een hoge kwaliteit

Ook moet een PCB bedrijf garant staan voor hoge kwaliteit PCB’s. Dit wordt bij veel PCB bedrijf gedaan door verschillende test uit te voeren. Bij de meeste PCB bedrijven worden PCBA-technieken zoals Surface Mounting (SMT) en/of Through-hole (THT) toegepast. Vaak is het ook mogelijk om zelf specifieke test op de PCB’s of PCBA’s uit te laten voeren. Dit verschilt per eindproduct en de wensen van de eigenaar.

Voorbeelden van tests op de aansluiting of kortsluiting.

Verschillende series beschikbaar

Wanneer u een serie PCB’s wilt laten assembleren bij een PCB service is het ook van belang om te kijken of zij elke serie flexibel en toch goedkoop kunnen produceren.

In sommige gevallen is het namelijk zo dat een kleine serie PCB’s vaak duurder kan zijn dan een grote serie. Dit heeft met schaalvoordelen te maken.

Dit wil je ten alle tijden voorkomen. Zeker wanneer u slechts een kleine serie PCB’s wilt laten assembleren, wil je niet dat je duurder uitkomt.

Een ervaren PCB bedrijf heeft de juiste middelen en een breed netwerk om de kosten te drukken en voordelig te produceren.

Wilt u gebruik maken van een kwalitatief en ervaren PCB bedrijf? Let dan op bovenstaande punten wanneer u een keuze maakt uit de verschillende PCb bedrijven in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here