Home Business Waarom LinkedIn een must is voor professionals

Waarom LinkedIn een must is voor professionals

4059
0
DELEN
LinkedIn

Tegenwoordig hebben heel veel mensen een LinkedIn profiel. Studenten, bedrijven en andere professionals, LinkedIn wordt door steeds meer mensen gebruikt. Maar wat is LinkedIn, hoe moet je LinkedIn gebruiken en waarom is het zo belangrijk? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is de grootste website ter wereld op het gebied van zakelijk netwerken. Het wordt beschouwd als social media platform en is vooral gericht op professionals. Het doel van dit platform is om professionals van over de hele wereld bij elkaar te brengen. Het platform maakt het makkelijker voor hen om een baan, zakelijke partners en klanten te vinden. LinkedIn is eigenlijk een beetje jouw online CV en visitekaartje. Door connecties te maken met andere professionals kun je via LinkedIn gemakkelijk een zakelijk netwerk creëren. LinkedIn wordt dus vooral ingezet voor zakelijk gebruik.  

Waarom moet ik als professional LinkedIn gebruiken?

LinkedIn is belangrijk voor bedrijven, studenten, werknemers en andere professionals. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het bouwen van jouw zakelijke netwerk, want dit kan altijd van pas komen. Zo krijg je de kans je netwerk uit te breiden, geschikte vacatures te zoeken en kunnen andere professionals jou gemakkelijk benaderen. Om LinkedIn optimaal te benutten, is het belangrijk dat je een goed zakelijk profiel opstelt. Om bij LinkedIn als professional over te komen, moet jouw profiel daarom voorzien zijn van de perfecte profielfoto, werkervaring, opleidingen, vaardigheden, en overige relevante en betrouwbare informatie. Zo zorg je ervoor dat je zo zakelijk mogelijk overkomt op LinkedIn, en vergroot je de kans dat jouw profiel wordt opgezocht.

Voor bedrijven is het ook enorm handig om een LinkedIn bedrijfspagina aan te maken. Zo kun je als bedrijf een relatie opbouwen met je klanten, kennis delen, werknemers vinden en advertenties plaatsen. Een bedrijfspagina op LinkedIn kan dus enorm veel voordelen opleveren voor je bedrijf. 

Hoe werkt LinkedIn?

Door op LinkedIn een zakelijk account aan te maken, kun je aan de slag met het netwerken. Zo kun je contact onderhouden met andere professionals, advies vragen, of op zoek gaan naar een nieuwe baan. Maar hoe kun je LinkedIn nu echt optimaal gebruiken? Met deze tips zorg je ervoor dat je LinkedIn op de beste manier zakelijk kunt inzetten. 

1. Maak een LinkedIn profiel

Voeg een professionele profielfoto toe. Daarnaast is het belangrijk om een passende kopregel en samenvatting te schrijven, want dit zijn de eerste dingen die andere professionals van je kunnen zien. Tevens is het slim om je werkervaring, opleidingen en vaardigheden toe te voegen.

2. Breid je netwerk uit

Om zo veel mogelijk uit het zakelijke netwerken te halen, is het belangrijk om nieuwe connecties te maken. Hoe meer connecties je hebt, hoe meer andere professionals je bereikt. Dit is ideaal, want de kans is groot dat andere professionals iets voor jou kunnen betekenen en andersom. 

3. Probeer actief te zijn

Door actief te zijn op LinkedIn, houd je je netwerk goed bij. Reageer op berichten, stel vragen of feliciteer andere professionals met bijvoorbeeld een nieuwe functie.

Wat zijn de voordelen van LinkedIn?

  • Uitbreiden van jouw zakelijke netwerk.
  • Gemakkelijk vacatures zoeken.
  • Je bent zichtbaar voor recruiters en kunt benaderd worden voor een baan.
  • Het gebruiken van LinkedIn is gratis. Echter heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor LinkedIn Premium. LinkedIn Premium, hoe werkt het? Bij Linkedin Premium heb je de keuze uit meerdere pakketten. Alle pakketten van LinkedIn Premium bieden verschillende voordelen. De algemene voordelen van LinkedIn Premium zijn onder andere het vergroten van de kansen om gevonden te worden, de mogelijkheid om meer profielen te bekijken en de kans om meer privéberichten te sturen. 
  • Connecties kunnen jou een aanbeveling geven. Dit kan ervoor zorgen dat je eerder benaderd wordt.

Wat zijn de nadelen van LinkedIn?

LinkedIn kent heel veel voordelen, maar toch niet iedereen ziet er het nut van in. Wij zetten enkele nadelen van LinkedIn op een rijtje:

  • Sommige mensen zijn bang dat LinkedIn hen niets gaat opleveren, omdat hun netwerk te klein is en weinig waarde heeft.
  • Op je LinkedIn profiel staat veel persoonlijke informatie, misschien nog wel meer dan op bijvoorbeeld Facebook. 
  • Het onderhouden van een sterk zakelijk profiel kost tijd. Je moet je profiel goed up-to-date houden. Niet iedereen heeft hier zoveel tijd voor. 

Toch is het gebruiken van LinkedIn zeer belangrijk als je jouw zakelijke netwerk wilt uitbreiden. Dit platform kan jou namelijk heel erg helpen om in contact te komen met andere professionals, die wellicht veel voor jou kunnen betekenen. Maak jij al actief gebruik van LinkedIn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here