Home Business Hoe je zo productief mogelijk kan thuiswerken

Hoe je zo productief mogelijk kan thuiswerken

2326
0
DELEN
Thuiswerken

Door de coronacrisis moeten veel mensen nu thuiswerken. Dit is natuurlijk lang niet altijd makkelijk. Thuis heb je namelijk vaak meer afleiding en is het lastiger om voor een lange tijd productief te blijven. Toch kun je er van alles aan doen om het werken vanuit huis zo leuk en productief mogelijk te maken. In dit artikel geven we jou de beste tips voor thuiswerken. 

Thuiswerken vraagt veel van werknemers en werkgevers. Het is namelijk zeer belangrijk dat zij allemaal voorzien zijn van de geschikte apparatuur. Dit gaat dan vaak om bijvoorbeeld laptops, computers en telefoons. Er is door het vele thuiswerken dan ook een hoge vraag naar IT-apparatuur. Zonder goede apparatuur thuiswerken is enorm lastig, want je hebt veel minder mogelijkheden.

Richt je eigen thuiskantoor in

Het klinkt misschien logisch, maar het hebben van jouw eigen thuiskantoor zorgt ervoor dat je productiever te werk kunt gaan. Maar hoe kun je zo’n thuiskantoor goed inrichten? Om een thuiskantoor goed in te richten heb je natuurlijk wel inspiratie nodig. Hiervoor hoef je niet altijd lang te zoeken. Werk je normaal gesproken ook op een kantoor? Neem deze dan als inspiratie. Met een goede locatie, een stevig bureau, goede bureaustoel en leuke kantoor accessoires maak je een leuk thuiskantoor en lijkt het net of je gewoon op je werk zit. Belangrijk is dus dat je niet op de bank moet ploffen met je laptop, maak er echt jouw eigen plekje van.

Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Vanuit huis werken kan ervoor zorgen dat je eerder afgeleid bent. Dit is ook niet gek, want de overgang van privé en werk wordt door het thuiswerken een stuk kleiner. Probeer dit dan ook van elkaar te scheiden. Leg je mobiele telefoon weg als je deze niet nodig hebt, laat de tv niet op de achtergrond aan staan en kies voor een rustige werkplek. Door zo min mogelijk afgeleid te worden zorg jij ervoor dat jouw werk vanuit huis net zo goed is dan jouw werk op kantoor. 

Houd je aan je planning

Als je thuis aan het werk bent, kan het zo zijn dat je minder aan alle taken toe komt dan normaal. Probeer daarom een realistische werkplanning te maken. Welke taken hebben prioriteit, en welke minder? Door een realistische werkplanning op te stellen zorg je ervoor dat je de belangrijkste taken per dag haalt, en zo dus alsnog zo productief mogelijk blijft. 

Kleed je normaal aan

Ja, we weten dat het aantrekkelijk klinkt om gewoon de hele dag in je joggingspak of pyjama aan het werk te gaan. Probeer bij werk vanuit huis toch gewoon hetzelfde te handelen als bij een dag op kantoor. Het is tenslotte toch ook niet de bedoeling dat je iedere dag in je pyjama blijft rondzwerven. Dus pyjama uit, normale kleding aan, en aan het werk!

Thuiswerken doet natuurlijk iedereen op zijn eigen manier, maar met deze tips kun je wellicht nog wat productiever worden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here