Home Fotografie De perfecte profielfoto op social media

De perfecte profielfoto op social media

3830
0
DELEN
Profielfoto

Met name LinkedIn is het grootste en belangrijkste netwerk voor professionals. Het belangrijkste onderdeel van je LinkedIn pagina is je profielfoto. Het is namelijk de eerste indruk die je geeft aan je (toekomstige) klanten, werknemers, werkgevers en collega’s. Een goede profielfoto is daarom heel belangrijk. En afhankelijk van jouw situatie kan het ook belangrijk zijn om de perfecte profielfoto op je Facebook of Instagram te hebben. Maar waar voldoet een goede profielfoto aan? In dit artikel geven we je 7 tips waar een perfecte profielfoto aan moet voldoen.

Een paar feitjes

Als eerste een paar feiten over een profielfoto. Een profielfoto is vaak vierkant en klein. Doordat het klein is, zijn details niet goed zichtbaar. Daarnaast is het zo dat een profielfoto als eerste wordt gezien als mensen op jouw account komen. Het moet een goede, onuitwisbare eerste indruk geven. Een goede profielfoto lokt mensen naar jouw pagina.

Tip 1: Gebruik een profielfoto van jezelf

Ze zijn zo leuk, de foto’s van je kinderen of je hond of kat. Of je bent zo trots op je zelfontworpen logo van je bedrijf dat je die aan iedereen zou willen laten zien. Gebruik altijd een foto van jezelf. De mensen die jou zoeken willen jou zien en niet je baby, huisdier of logo!

Tip 2: Duidelijke foto

Omdat een profielfoto erg klein is, is het niet handig om een foto te plaatsen waar je van top tot teen op staat. Gebruik een foto waar alleen je hoofd op staat. Een vakantiefoto van jou in bikini op het strand, foto’s met een diepe decolleté of een foto waar je een pet of zonnebril draagt, is niet verstandig om te plaatsen. Gebruik ook geen foto’s waar er duidelijk iemand van afgeknipt is. Een profielfoto is vaak vierkant, let er op dan er geen stukje van je hoofd wordt afgesneden bij het plaatsen van de profielfoto.

Tip 3: Een recente foto

Heeft jouw haar een andere kleur gekregen, of draag je sinds kort een bril. Heb je je snor afgeschoren, of ben je naar de kapper geweest en is je haar een stuk korter. Zorg altijd voor een actuele profielfoto. Verander je profielfoto als er iets aan jou veranderd is. En naarmate je ouder wordt, verander jijzelf ook. Eens in het jaar je foto updaten is belangrijk voor het up-to-date houden van jouw pagina.

Tip 4: De achtergrond

Kies voor een neutrale achtergrond. Zorg voor voldoende contrast tussen je gezicht en de achtergrond. En omdat de foto maar klein is, is niet elk detail zichtbaar en leidt een drukke achtergrond alleen maar af. Zorg ook voor een goede match tussen de achtergrond en de kleding die je draagt.

Tip 5: Laat je ogen stralen

Met een foto waar je chagrijnig op staat maak je geen goede indruk. Kijk blij. Niet overdreven vrolijk, maar blij. Je mag best lachen, laat je ogen stralen. Een lach zorgt ervoor dat je warmte uitstraalt. Denk ook aan je mondhoeken, laat ze niet hangen, maar benadruk ze. Overdrijf het ook weer niet.

Tip 6: Laat een foto maken

De beste foto’s laat je maken door een professionele portretfotograaf. Zij hebben de beste apparatuur, voor de beste foto’s. Het is even een investering, maar deze investering ga je terug verdienen. Een professionele portretfotograaf weet ook precies waar hij op moet letten bij het maken van foto’s.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een goede amateur-fotograaf. Die heeft ook vaak een goede camera en kijk op het maken van goede foto’s.

Plaats liever geen foto’s die gemaakt zijn met je mobiele telefoon en zeker geen selfies.

Tip 7: Kies de juiste kleding

Trek de juiste kleding aan die past bij de branche waarin je werkt. Is het in jouw branche wenselijk om in pak of mantelpakje te werken, trek dan een pak of mantelpakje aan. Werk je met kinderen, trek dan iets aan met meer kleur.

Wacht niet langer en zorg voor de perfecte profielfoto. De eerste indruk maak je immers maar één keer!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here