Home Smartphones en tablets Instagram account verwijderen of deactiveren; zo doe je dat!

Instagram account verwijderen of deactiveren; zo doe je dat!

13
0
DELEN
Instagram

Twitter, Instagram, Facebook, Youtube, je kunt er maar druk mee zijn. Vaak is het gewoon niet haalbaar om actief te zijn op al deze social media accounts. Je wilt een keuze maken welk account het meest bij je past en waar je echt actief op wilt zijn. Hoe je een Facebook account kunt deactiveren, weer opnieuw kunt activeren en hoe je je account kunt verwijderen, kun je hier lezen. In dit artikel lees je hoe je je Instagram account kunt verwijderen of kunt (de)activeren.

Instagram deactiveren

Je kunt je Instagram account deactiveren. Al je foto’s, commentaren en likes zijn nu verborgen voor anderen. Je content wordt niet verwijderd en zal weer zichtbaar worden zodra jij weer inlogt op je Instagram account.

  1. Ga naar je Instagram en log in.
  2. Klik op het poppetje rechts bovenin
  3. Klik op profiel bewerken
  4. Ga naar account tijdelijk uitschakelen
  5. Selecteer een optie bij waarom schakel je je account uit?
  6. Voer je wachtwoord in
  7. Klik op account tijdelijk uitschakelen

Instagram opnieuw activeren

Na het tijdelijk uitschakelen kun je op elk moment je account weer opnieuw activeren. Dat gaat heel makkelijk. Je hoeft alleen maar in te loggen en je bent weer volledig zichtbaar. Heb je de app van je smartphone verwijdert dan zul je deze wel eerst moment installeren voor gebruik.

Instagram verwijderen

Je kunt er ook voor kiezen om je account definitief te verwijderen. Maar let op: zodra je account verwijderd is, zijn ook al je foto’s, video’s, volgers, reacties en likes permanent verwijderd. Definitief betekent ook echt definitief. Als je later weer Instagram wilt gaan gebruiken, dan kun je geen nieuwe account meer aanmaken onder dezelfde naam, en ook je oude account kan niet meer geactiveerd worden.

Om je account te verwijderen klik je op deze link. Geef vervolgens de reden op waarom je je account wilt verwijderen. Klik daarna op mijn account definitief verwijderen.

Een kopie aanvragen

Voordat je je account definitief verwijdert, is het verstandig om eerst een kopie aan te vragen van wat je gedeeld hebt op Instagram. Vaak deel je toch dierbare herinneringen op je profiel, deze kun je allemaal opvragen via deze link. Binnen 48 uur krijgt je dan per e-mail een bestand met je foto’s, profielgegevens, opmerkingen, etc.

Heb jij al eens overwogen om Instagram te deactiveren of te verwijderen? Wat was de reden daarvoor?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here