Home Televisie TV kijken via internet

TV kijken via internet

3147
0
DELEN

We zijn tegenwoordig overal en altijd online. Vanaf onze smartphones kunnen we tegenwoordig alles doen. We kunnen het licht thuis besturen, foto’s maken, onze agenda checken en natuurlijk je favoriete tv programma volgen. Tenminste, als je over de juiste internetprovider beschikt is TV kijken via internet een onderweg geen enkel probleem meer. Dit betekend dat je op vakantie toch die voetbalwedstrijd niet hoeft te missen of die aflevering van je favoriete soap serie gewoon kan kijken!

Er zijn veel providers voor internet en TV die de mogelijkheid bieden om door middel van een app tv te kijken via je telefoon/tablet en natuurlijk je computer of laptop. Om hier gebruik van te maken heb je een abonnement nodig bij een van deze providers. Voorbeelden van deze providers zijn KPN en T-Mobile thuis.

Knippr

Een andere optie is een abonnement afsluiten bij de provider Knippr. Knippr biedt alleen de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor TV kijken. Via Knippr kijk je TV via je browser van je laptop of computer. Knippr heeft sindskort ook een app voor je Samsung Smart TV. Via deze manier kijk je dus TV zonder dat je daar een set-up-box voor nodig hebt of afhankelijk bent van een televisie. Knippr heeft ook een app voor Android en IOS zodat je ook op je smartphone TV kan kijken.

Netflix

Nu zijn er naast het reguliere TV kijken via het internet tegenwoordig ook veel opties om series en films te kijken via het internet. De tijden dat we een film kochten op DVD of er eentje gingen huren bij een videotheek liggen ondertussen (voor de meeste van ons) een poosje achter ons. Bijna iedereen kent en gebruikt tegenwoordig Netflix of een vergelijkbare dienst. Deze diensten werken met een abonnement van ongeveer € 10 per maand en daarmee kan je onbeperkt films en series kijken die jij leuk vindt.

Nu zijn er natuurlijk ook minder legale alternatieven waar we gebruik van kunnen maken. Dat is niet de bedoeling maar het is goed om even te kijken naar welke voordelen en nadelen deze alternatieven hebben.

tv kijken via internet

Popcorn Time

Een grote bekende is Popcorn Time. Popcorn Time maakt gebruik van torrents. Als je via Popcorn Time iets kijkt, dan download Popcorn Time het bestand op jou computer of laptop. Dat is dan ook direct de reden waarom Popcorn Time niet legaal is. Je downloadt namelijk materiaal dat auteursrechtelijk beschermt is en dat is illegaal. Als je via Popcorn Time een film of serie kijkt dan loop je dus een kans om een boete op te lopen.

Kodi

Naast Popcorn Time is Kodi een ander alternatief op Netflix. Op het eerste gezicht doet Kodi niks wat illegaal is. Kodi is slechts een mediaspeler waarmee je bijna alle soorten bestanden kan afspelen. Of het nu muziek is of een film, Kodi speelt het af. Bij Kodi kan je videokanalen toevoegen. Deze zijn te vinden bij de add-ons en vanuit daar kan je films streamen. Dat stukje van Kodi is niet legaal. Kodi kan ook gebruikt worden vanaf je laptop/computer of mobiele telefoon.

TV kijken kan ook via een Chromecast, hoe dat werkt staat uitgelegd in het gelinkte artikel. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om TV te kijken via andere apparaten dan je TV. Dit maakt dat het makkelijker is dan ooit om per persoon in hetzelfde huishouden een ander programma of serie te kijken. Kijken jij wel eens tv via een ander apparaat dan de TV?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here