Home Uncategorized Handige gratis software voor op je Windows computer of laptop

Handige gratis software voor op je Windows computer of laptop

4529
1
DELEN

Goede software kan duur zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Hieronder een aantal programma’s die eigenlijk een musthave zijn op jouw computer of laptop. In dit artikel vind je een opsomming van voornamelijk gratis software voor Windows!

Malwarebytes

Het kan geen kwaad om zo af en toe je computer extra te scannen. Dat kan met Malwarebytes. Er is een pro versie beschikbaar maar met de gratis versie kan je je computer scannen en eventueel gevonden virussen en malware makkelijk verwijderen. Op deze manier ga je gelukkig spamvrij door het leven.

AVG Antivirus 2017

Virusscanner AVG bestaan alweer aardig wat jaren. Vorig jaar is echter heel het design omgegooid en is de gratis versie een stuk verbeterd. Hierdoor hoef je niet meer te investeren in het dure pro-pakket, je kunt met de gratis versie ook al even vooruit. AVG scoort erg goed in verschillende testen. AVG is ook beschikbaar voor OSX.

Adblock

Voor de browsers Chrome en Mozilla Firefox zijn er een grote diversiteit aan uitbreidingen mogelijk. Een van de meest populaire is waarschijnlijk wel een AdBlock. Deze blokkeert advertenties op websites en zelfs die vervelende reclames die afspelen voor je YouTube-filmpje. Je kan via de Chrome en Mozilla store deze uitbreidingen gratis downloaden.

Momentum

Momentum is een uitbreiding op Chrome die zich laat zien als je de browser opstart of een nieuwe pagina opent. Momentum functioneert als je persoonlijke pagina. Je krijgt een gepersonaliseerde groet, een inspirerende quote en een to do lijst die je kan invullen. Daarnaast kan Momentum het weer laten zien en snelle links naar je favoriete sites laten zien. Met deze plugin stel je dus je persoonlijke startpagina in.

VLC

Eigenlijk wel een musthave voor iedere Windows en Mac-gebruiker. VLC is een open source mediaspeler die eigenlijk alles af kan spelen, zonder dat je extra codecs hoeft te installeren. Hierdoor kun je video’s van alle formaten bekijken. Zelfs bestanden die de standaard mediaspelers niet ondersteunen. VLC is ook beschikbaar voor op je smartphone!

Audacity

Audacity is een gratis audiobewerkingsprogramma. Met Audacity kan je gemakkelijk en snel een audiobestand bewerken en zelfs opnemen. Heel handig voor het opnemen van een podcast of het knippen van muziek. Je kan bijvoorbeeld een muzieknummer in of uit laten faden en in elkaar over laten lopen.

Bulk Crap Uninstaller

Als je net een nieuwe computer of laptop hebt gekocht dan staan daar vaak veel programma’s op voor geïnstalleerd die totaal overbodig zijn. Met Bulk Crap Uninstaller de-installeer je in een keer alle overbodige programma’s. Dit doe je door de programma’s die je niet wilt de selecteren. Weg ermee!

CCleaner

CCleaners belangrijkste functie is het opruimen en opschonen van je register. In het register staan van alle programma’s op je computer kleine stukjes. Zelfs als je software verwijdert zal er vaak nog wat in het register achterblijven. CCleaner kan dit opruimen en opschonen. Op deze manier blijft je computer langer snel.

Glary Utilities

CCleaner is een programma dat vooral je register opruimt. Glary Utilities kan dit ook, maar daarnaast kan het nog veel meer. Glary kan bijvoorbeeld je PC opschonen en daarmee een hoop data vrij maken! Glary controleert ook of al je andere software op je PC nog up to date is.

Libreoffice

Bijna iedereen gebruikt wel eens Word, Excel of PowerPoint. Microsoft Office is een vrij prijzig product. Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven! Libreoffice is een uitstekend gratis alternatief dat gewoon overweg kan met alle Word, Excel en PowerPoint bestanden. Libreoffice is beschikbaar op Windows en Linux.

Eerder schreven we over het controleren van jouw computer op veiligheid. Welke gratis software gebruik jij?

1 REACTIE

  1. These bonuses are offered on the issue you will need certainly
    to remain in the game and continue playing without wanting to
    leave the game having merely your advantage amount.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here