Home Computers Is jouw computer genoeg beveiligd?

Is jouw computer genoeg beveiligd?

3589
0
DELEN

Nog nooit was het zo belangrijk om je computer te beveiligen als tegenwoordig. Computercriminelen zijn actief en vallen zowel computers van particulieren als bedrijven aan. Dit gebeurt op geniepige wijze. Cybercriminelen weten hoe ze je je persoonlijke gegevens kunnen ontfutselen. Hoe kun je je daartegen beschermen? Het is in ieder geval belangrijk om goed met je computer om te kunnen gaan. Via deze website kun je een e-book downloaden, waarmee je heel eenvoudig de nodige basisvaardigheden kunt leren. Hieronder volgen nog eens 4 tips om je computer te beveiligen tegen cyberaanvallen en phishing.

Phising via mail en social media

Cybercriminelen proberen op allerlei manieren aan je persoonlijke gegevens te komen, zoals je creditcard gegevens, je naam, adres en bank informatie. Dit kan leiden tot het afsluiten van nep abonnementen, maar kan ook zover gaan dat je digitaal beroofd wordt. Zo kun je dus je geld kwijtraken. Dit kan via mail gaan, waarin gevraagd wordt om een link aan te klikken. Die verwijst naar een website waar je je gegevens moet invullen. Deze mails lijken op mailtjes van bekende bedrijven: je bank of een internetprovider. Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker via social media, zoals Facebook en Twitter. Het kan dan lijken dat een link je wordt doorgestuurd door een bekende, maar ook daarmee kun je dus om de tuin worden geleid.

Tips om je computer te beveiligen

Wat is belangrijk om te zorgen dat je computer beveiligd is en je persoonlijke gegevens niet gestolen worden?

Tip 1: Controleer de link
Het is dus zaak goed op te letten, voordat je op een link klikt. Je kunt deze controleren, voordat je klikt. Houd hiervoor je muis boven de link, zonder te klikken. Dan zie je de website waar deze link naartoe verwijst. Komt die goed overeen met het bedrijf? Dan is deze in orde. Zo niet, dan is het een phishing mail.

Tip 2: Herken phishing
Phishing mails hebben de volgende kenmerken: Slechte spelling en grammatica, een onpersoonlijke aanhef, er wordt gevraagd om persoonlijke informatie en ze zetten je vaak onder tijdsdruk.

Tip 3: Zorg voor een goede beveiliging
Zorg voor beveiliging op je computer. Installeer een virus programma en zorg dat deze up-to-date is. Mocht je dan toch iets binnenhalen op je computer, dan kan het beveiligingsprogramma dit nog ondervangen.

Tip 4: Wees zorgvuldig met je bankgegevens
Controleer je bankrekeningen en de transacties. Vul ook nooit je persoonlijke bankgegevens ergens in, waar je het niet vertrouwt. Je kunt hierover ook altijd contact opnemen met je bank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here