Home Huishoudelijk De tuin van de toekomst

De tuin van de toekomst

3385
0
DELEN
Robotmaaiers

Je hebt het jezelf vast wel eens ingebeeld; hoe zien de tuinen er over 20 jaar uit? Lees hieronder 5 voorspellingen voor ‘de tuin van de toekomst’.

  1. Overal robotmaaiers

Tegenwoordig kom je ze wel eens tegen, maar je ziet ze niet vaak: robotmaaiers. De reden dat je robotmaaier nog niet veel ziet heeft te maken met dat er een aantal nadelen aan zitten.

  • Aanschafprijs: Allereerst is de aanschafprijs tegenwoordig nog hoog, voor een degelijk model ben je al snel 2.500 euro kwijt.
  • Diefstalgevoelig: Een robotmaaier is erg diefstalgevoelig. De robotmaaier maait in veel gevallen ‘s nachts het gras waardoor deze gemakkelijk kan worden meegenomen.
  • Niet overal geschikt: Tot slot is een robotmaaier niet geschikt voor complexe tuinen. Zo zijn grindpaden of smalle paden vaak een probleem en objecten worden ook als obstakel gezien.

Robotmaaiers

Uiteraard is men bezig met het vinden van oplossingen voor deze problemen en in de toekomst is de kans groot dat robotmaaiers zo geoptimaliseerd zijn dat deze in vrijwel elke tuin te vinden zijn.

  1. Zelf energie opwekken

Slechts 1 op de 3 huishoudens maak tegenwoordig gebruik van ‘groene energie’. Dit zal er in de toekomst heel anders uit gaan zien. Over 20 jaar wekken waarschijnlijk veel huishoudens zelf hun energie op via zonnepanelen op daken, via de smartflower (verrijdbare zonnepanelen bloem) en door warmtepompen. Het is noodzakelijk dat men ervoor kiest om zelf energie op te wekken, niet alleen omdat de fossiele brandstoffen opraken, ook om opwarming van de aarde tegen te gaan. Over 20 jaar branden de lichten in de tuin op zonne-energie.

  1. Asbestvrije tuinen

In veel oude huizen en tuinen komt nog asbest voor. Zo zit in veel golfplaten van oude schuurtjes asbest verwerkt en in de tuin is het mogelijk dat het in de grond zit. Door nieuwe technieken wordt asbestinventarisatie en asbestsanering veel eenvoudiger dan het momenteel is. Zo is inmiddels de foamshield methode ontwikkeld. Bij deze methode wordt een vloeistof of schuim op het asbest aangebracht. Het asbest hecht zich hieraan waardoor het eenvoudig te verwijderen is. Deze technieken worden alleen maar beter waardoor je geen masker of pak meer hoeft aan te schaffen voor asbestsanering.

  1. Werken in een groene omgeving

Het internet wordt vandaag de dag steeds sneller en er is bijna geen plek meer zonder WiFi, kortom in de toekomst dus helemaal niet meer. Dit zal ervoor zorgen dat er meer kantoren in groene omgevingen te vinden zijn. In de toekomst zal thuiswerken niet meer vanuit het logeerkamertje gaan gebeuren, maar in de groene rustgevende omgeving van de tuin. Het werken in een groene omgeving zorgt namelijk voor een hogere mate van werkproductiviteit. De tuin krijgt daarmee meerdere rollen om te vervullen.

Tuin van de toekomst

  1. Automatische herkenning

In de toekomst hoef je niet meer zelf te controleren of je de planten water moet geven of dat je het gras moet maaien. Over 20 jaar zal dit allemaal automatisch gedetecteerd worden via een melding op je smartphone of via je Google glass. Vervolgens regel je met één druk op de knop dat alle apparatuur in de tuin in werking gaat, terwijl je zelf op de bank ligt. Kortom, je hebt de keuze of je zelf met je handen in de aarde wilt zitten voor een prachtige tuin of niet.

Automatisering

Leestips: de slaapkamer van de toekomst en de keuken van de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here