Home Fotografie De beste apps voor fotobewerking

De beste apps voor fotobewerking

3512
0
DELEN

Je telefoon is inmiddels een halve computer geworden. Naast bellen kan je toestel zoveel meer. Photoshop heb je al bijna niet meer nodig om het perfecte plaatje te bewerken voor op social media of voor andere doeleinden. Er zijn verschillende apps in omloop die jou helpen met het bewerken van je foto, maar welke apps zijn nu het best en meest gebruiksvriendelijk? Wij delen de beste apps voor fotobewerking.

VSCO-cam

VSCO-cam is een van de meest uitgebreide apps voor fotobewerking. De app is verkrijgbaar in de App Store en in de Play Store en kost je helemaal niets. Eenmaal in de app vind je diverse filters en andere tools om jouw foto zo mooi mogelijk te maken. Heb je niet genoeg aan het aanbod van VSCO-cam? Dan kun je altijd je set filters uitbreiden. Dit is echter wel tegen betaling.

Photoshop Fix

Gek op Photoshop op je pc? Adobe haalt het programma nu ook naar je telefoon! Met Photoshop bewerk je in een handomdraai je foto’s. Je gumt elementen en oneffenheden in je foto zo uit en een auto heeft met een simpele beweging een hele andere kleur. De app is helemaal gratis en alhoewel het niet over alle functies van het officiële programma beschikt, komt je met deze app al een heel eind.

ColorStory

ColorStory is een app vergelijkbaar met VSCO-cam, maar biedt meer filters met een knipoog. Waar VSCO-cam filters bezit waardoor je foto een vintage uitstraling krijgt, zorgt ColorStory voor vrolijke roze en gele wazen over je foto. Het is met de app zelfs mogelijk om een regenboog over de foto te plaatsen! Verder speel je in deze app gemakkelijk met de helderheid en het contrast. Uiteraard is de app ook uit te breiden met in-app-aankopen waardoor je het huidige pakket kunt uitbreiden met meer filters.

beste apps voor fotobewerking

iScanner

Deze valt niet echt onder de categorie apps voor fotobewerking, maar handig is die wel. Met de app maak je een foto van een willekeurig document en de app scant dit als PDF-document. Ontzettend handig voor wanneer je geen scanner in de buurt hebt en toch een document wil digitaliseren. De app is gratis en biedt ook de mogelijkheid om documenten op te slaan. Een nadeel aan de app: wanneer je nu andere PDF-documenten wil openen, bijvoorbeeld vanuit je e-mail, dan openen deze ook in de iScanner-app.

Afterfocus

Wie een iPhone 7 Plus of een soortgelijke telefoon heeft, heeft deze app niet nodig. Maar Afterfocus is een app die zorgt voor een scherpte-diepte-effect. De app laat je een deel selecteren op de foto dat je extra scherp wilt maken, de rest van de foto maakt de app wazig. Op deze manier maak jij met je telefoon hele interessante foto’s! De sterkte van de blur kun je zelf in stellen, dus mocht je maar een kleine waas willen is dat ook goed mogelijk! De app kost € 0,99 in de App Store.

Superimpose

Superimpose is een app die je, net als in Photoshop, laat werken met lagen. Doordat spelen met lagen nu ook mogelijk is met je telefoon, heb je de computer voor een snelle bewerking bijna niet meer nodig! Een ontzettende handige tool voor de creatieveling die net even wat meer uit zijn foto wil halen. De app Superimpose kost € 0,99 in de App Store.

Eerder schreven we op Techreview al over hoe je de beste collages kunt maken met je mobiele telefoon. Gebruik jij je telefoon voor fotobewerking? En welke apps gebruik jij daarvoor?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here