Home Smartphones en tablets 11 beste fotocollage apps

11 beste fotocollage apps

9956
0
DELEN
fotocollage apps

Mobieltjes doen tegenwoordig amper onder voor digitale camera’s. Er wordt dan ook ontzettend veel vastgelegd. Soms zie je zoveel leuke dingen, dat het moeilijk is om de leukste foto uit te kiezen. Of je wil simpelweg een samenvatting laten zien van een bepaalde gebeurtenis. Helaas kost Photoshop veel tijd en vereist het enige vaardigheid. Daarom is het niet voor niets dat fotocollage apps zo populair zijn, maar welke fotocollage app is het beste? Wil je ook foto’s kunnen bewerken of wil je juist een simpel programma? Dit overzicht helpt jou bij het maken van een keuze. 

1. PicsArt Photo Studio

Deze app kan nog veel meer naast het maken van collages. Je kunt namelijk zelf filters aanpassen, je foto op honderden manieren bewerken, tekst toevoegen en in de app een foto maken. Daarom is PicsArt een van de meest complete apps op de markt, en beschikbaar voor alle systemen!

Verkrijgbaar op: iOs, Android, Windows
Prijs: gratis met in-app aankopen

2. Canva Collage Templates

Canva heeft talloze collage ontwerpen die er stuk voor stuk geweldig uitzien en makkelijk zijn in gebruik. Je kunt je collages nog extra opleuken met Canva’s grote selectie aan effectjes, filters, lettertypes, vormen en meer.
Verkrijgbaar op: Web, iPad
Prijs: gratis

3. PicMonkey Collage

Dit is een snelle en krachtige app die jouw foto’s samenvoegt in een toffe collagevorm. Het is een webapp, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je kunt foto’s namelijk gemakkelijk importeren vanaf je computer of vanaf Facebook, Flickr, Dropbox of Onedrive. De collage wordt helemaal afgemaakt met aanpassingen van de ruimte, de hoekjes, de layout, de kleuren en zelfs de achtergrondkleur.

Verkrijgbaar op: web
Prijs: gratis (basis) of €4.99 (premium)

4. Picture2Life

Misschien moet je even wennen aan deze app, maar je zult snel merken dat deze app ideaal is om simpele collages te maken zonder al te veel poespas. Er zijn verschillende vormen, je kunt tekst toevoegen en de lettertypes en gebruikte kleuren bepalen. Deze app is misschien een beetje standaard, maar tenminste wel gratis en simpel!

Verkrijgbaar op: web
Prijs: gratis

5. Instagram Layout

Layout is een app van Instagram, waarmee je collages maakt die specifiek bedoeld zijn voor social media. Helaas is de app alleen nog maar verkrijgbaar op de iPhone, maar de Android-versie volgt ook binnenkort. Met Layout kun je foto’s selecteren en hergroeperen via een ‘drag & drop’ systeem. Je kunt de collages gemakkelijk opslaan en delen.

Verkrijgbaar op: iOS

6. Picture Collage Maker 3.5

Als je een Mac OS X hebt, kun je met deze app geweldig mooie collages maken. Deze collages gaan een stapje verder dan een simpel kiekje voor vrienden en familie. Je hebt de keuze uit professionele templates, die voortdurend worden vernieuwd. Ook zijn er ontelbare extra opties die je kunt gebruiken. Hoewel het programma een beetje prijzig is, is het geld het waard voor veel mensen!

Verkrijgbaar voor: Mac OS X 10.6 of hoger
Prijs: €39.99

7. PhotoVideoCollage

Deze app gaat net iets verder dan de traditionele fotocollage app: naast het toevoegen van foto’s en video’s, kan er zelfs muziek worden toegevoegd. Dus eerst maak je de collage zoals je gewend was, en vervolgens zoek je het perfecte muziekje uit wat jou doet herinneren aan de gebeurtenis.

Verkrijgbaar op: Mac OS X 10.8 of hoger
Prijs: Gratis (basis) of €9.99 (premium)

8. Capcam

Capcam focust zich volledig op het maken van collages, zonder al te veel extra, onnodige opties. Het motto is dan ook: “Er is geen betere manier om je levensverhaal te vertellen dan via collages'”. In deze app staat gebruiksgemak centraal.

Verkrijgbaar op: iOS
Prijs: €0.99

9. Photocollage

Hoewel dit een webapp is, werkt het op zowel Mac, Windows, iOS en Android-systemen. De mobiele site werkt goed, zelfs voor touchscreens. Naast reguliere templates, is er ook een cebook banner en Google+ venster zodat je de foto speciaal kunt bewerken voor je social media account.

Verkrijgbaar op: web
Prijs: gratis

10. Fotor

Dit is een professioneel fotobewerkingsprogramma met een functie om collages te maken. Je kunt kiezen uit vier types collages: een template collage, montage, een funky collage en ‘photo stitching’. Je foto heb je al in vijf simpele stappen bewerkt en je kunt het direct vanaf de website opslaan. Daarnaast heeft Fotor nog veel meer bewerkingsopties, zodat je eventueel ook andere aspecten van je foto aan kunt passen.

Verkrijgbaar op: web
Prijs: gratis

11. Photovisi

Hiermee maak je collages zonder afgeleid te worden door allerlei bewerkingsopties en tierelantijntjes. Dit maakt Photovisi juist zo’n sterk programma: het is het makkelijkst te gebruiken van alle bovengenoemde apps. Kies je ontwerp, sleep je favoriete foto’s naar eht venster en klaar is kees!

Verkrijgbaar op: web
Prijs: gratis

Heb jij ook goede ervaringen met een van deze fotocollage apps?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here