Home Televisie Hoe werkt een Chromecast?

Hoe werkt een Chromecast?

4120
0
DELEN
Chromecast hoe werkt dat?
Chromecast via shutterstock

Wil je van je gewone tv op een snelle en makkelijke manier een smart-tv maken? Het lijkt tegenwoordig steeds vanzelfsprekender om een smart-tv in huis te hebben, maar stel nou dat je gewoon een goede tv hebt en nog geen behoefte hebt aan een nieuwe, of dat je er gewoon voor gekozen hebt om geen smart-tv te kopen? Met behulp van een Chromecast kan je tv door middel van een klein apparaatje geüpgraded worden tot een ware smart-tv. In dit artikel zullen we uitleggen hoe zo’n Chromecast precies werkt.

Hoe werkt een Chromecast?

Het principe van een Chromecast is heel simpel: je plugt het apparaat in de HDMI-poort van je tv, en je hebt de mogelijkheden van de gewone tv uitgebreid tot de functies van een smart-tv. Aangezien de meeste tv’s wel beschikken over een HDMI-poort, is het gebruik van een Chromecast geen probleem. Voor de stroomaanvoer kan je de USB-poort van je tv gebruiken. Heeft je tv dit niet, dan is dit geen probleem. Er wordt ook een adapter meegeleverd om de USB-stick in het stopcontact te doen. Verder heb je alleen een Wi-Fi-netwerk nodig, en je bent klaar om je tv smart te maken. Dus hoe werkt een Chromecast verder? Zodra je de Chromecast geïnstalleerd hebt, kan je verbinding maken met het internet. Op deze manier kan je gebruikmaken van allerlei apps, en kan je je smartphone, tablet of computer verbinden met je tv. Het goede nieuws is dat je smartphone niet de hele tijd in verbinding hoeft te staan met de Chromecast of het internet: zodra de film of muziek aan het spelen is, kan je je telefoon gewoon op stand-by zetten. De Chromecast zal de content aan de tv doorspelen. Dit is natuurlijk fijn om te horen voor mensen die vaak en snel met een lege accu zitten. Ook Apple-gebruikers hebben baat bij dit product: de Chromecast werkt ook gewoon met de iPhone of iPad.

Chromecast hoe werkt dat?
Chromecast via shutterstock

Wat kan je ermee?

Zoals eerder gezegd kan je door middel van een Chromecast je gewone tv in een smart-tv omtoveren. Om een paar voorbeelden te geven: het streamen van video’s en muziek vanaf je smartphone, tablet of computer zal zonder enige problemen gaan. Het apparaat wat je gebruikt om te streamen kan je dan als afstandsbediening gebruiken. Ook het geven van presentaties zal een stuk makkelijker gaan. Zodra alles geïnstalleerd is, wat eenvoudig kan via je smartphone, zul je tijdens het bekijken van filmpjes of het afspelen van muziek een tekentje zien: een vierkant met drie Wi-Fi streepjes. Druk hierop, en selecteer de Chromecast. De content van je smartphone zal nu afgespeeld worden op je tv.

Voor de mensen die makkelijk en snel bijvoorbeeld films en muziek, maar ook dingen zoals apps en presentaties op een tv af willen spelen zonder daarvoor een smart-tv aan te willen schaffen, is een Chromecast een ideale uitvinding. Vanwege het simpele gebruik, het snelle installeren en het goede resultaat (en de lage prijs van rond de 40 euro natuurlijk), wordt het streamen van content naar je tv wel heel makkelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here