Home Fotografie Trends op het gebied van fotografie

Trends op het gebied van fotografie

3708
0
DELEN

Heb je een eigen fotostudio en wil je een goede concurrentiepositie behouden? Zoek je input om je social media streams uniek te houden of ben je misschien op zoek naar inspiratie voor een opkomende fotoshoot? De wereld van de fotografie draait om vernieuwing. Ieder jaar vind je wel nieuwe technieken, nieuwe gadgets en nieuwe manieren om een bepaald shot te creëren. De meest populaire, en de opkomende trends, vind je hier!

De invloed van social media

Bijna iedereen lijkt wel gebruik te maken van social media kanalen. Of dit nu Facebook, Snapchat of Instagram is; unieke content wordt gewaardeerd! Een foto draait tegenwoordig om meer dan lief lachen voor de camera. Het moet unieker, gedurfder, extremer en hipper dan ooit. Deze beweging zie je ook terug in de fotografie. De brave portret studio shoot wordt steeds minder gewaardeerd en de meer gewaagde shoots worden steeds populairder. Probeer eens wat anders! Werk bijvoorbeeld met bodypaint, shoot op unieke locaties of pas een hip thema toe.

trends fotografie

Drones

Met de opkomst van digital nomads, reis en lifestyle bloggers heeft de amateur fotografie een groei doorgemaakt. Zo wordt de selfiestick voortaan standaard in de handbagage gestopt en wordt daar tegenwoordig ook de drone aan toegevoegd. Social media staat vol met prachtige beelden geschoten door deze drones. Geen wonder dat iedereen graag foto’s in eenzelfde perspectief heeft. Met een drone kun je bijvoorbeeld hele leuke foto’s nemen van bovenaf en hierdoor een bepaalde setting een compleet andere sfeer geven. Maar ook voor landschap fotografie is een drone het ideale hulpmiddel.

360 beleving

Met de opkomst van nieuwe 360 graden camera’s en virtual reality apps is het mogelijk om een foto ‘mee’ te beleven. Een prachtig 360 shot waarbij je het idee krijgt dat je er zelf middenin staat. Dit gevoel van beleving wordt dan ook in de fotografie terug verwacht. Daarbij staan digitale 360 foto’s heel tof op een professionele website of zelfs op een Facebook pagina. Zo geef je de aanschouwer een ultieme sfeer beleving.

Fotografie stijl

Een bijzondere stijl is de Fine Art stijl fotografie. Met deze stijl wordt er iets creatiever omgegaan met shoots. Als resultaat krijg je kunstzinnige beelden die zich onderscheiden van de rest van een portfolio. Van de andere kant is juist het totaal tegenovergestelde hip en trending. Ruwe foto’s en snapshots die simpelweg een moment vastleggen zonder hier iets aan te veranderen. Een alledaags moment op een bijzondere manier vastgelegd. Beide stijlen zijn uniek en totaal anders!

trends fotografie fine art

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here