Home Smartphones en tablets ING maakt betalen met je FaceID mogelijk

ING maakt betalen met je FaceID mogelijk

2471
0
DELEN

Heb jij een telefoon met een FaceID én bewaar je je geld bij ING? Dan heb je geluk. Je kunt vanaf heden betalen in de app met je gezicht. Hoe bijzonder én veilig is dat? De iPhone X maakt gebruik van FaceID en scant je gezicht op zo’n 30.000 punten om de telefoon alleen te laten ontgrendelen door jou.

Hoe betaal je met je gezicht?

Wanneer je met je iPhone X de ING-app opent en instelt, kun je kiezen voor twee opties. Wil je je betalingen bevestigen met de FaceID of wil je alleen inloggen met je FaceID. De keuze is aan jou. Je regelt deze instellingen in de app van ING of via de instellingen van FaceID in je nieuwe iPhone. Vanaf dan kun je de app ontgrendelen of betalingen bevestigen door je gezicht te scannen voor je telefoon.

Veiligheid van betalen met je gezicht

Enerzijds is het ontzettend veilig om te kunnen betalen met je gezicht. Je telefoon is bij jou in de buurt al veilig, maar als je hem ergens laat liggen is er waarschijnlijk niemand in de buurt met hetzelfde gezicht. Je telefoon en bankierenapp kunnen niet geopend worden door iemand anders. Maar hoe zit het met de veiligheid in geval van een overval? Een code heb je in je hoofd zitten. Wil je deze niet zeggen tegen een dief? Dat kan, wellicht gelden er ander consequenties, maar zolang jij de code niet geeft kan een overvaller niet bij jou geld. Maar een telefoon met FaceID kan hij of zij wel gewoon voor je gezicht houden. Wij zijn benieuwd hoe Apple en banken staan tegenover deze manier van betalen.

Betalen bij andere banken

Bij vele andere banken is het al wel mogelijk om te betalen met je vingerafdruk. Je betaalt met je vingerafdruk bijvoorbeeld bij Knab, SNS, ABN AMRO, ING en Rabobank. Je vingerafdruk is vaak nog veiliger dan gebruik maken van de kaartlezer die je vaak bij de bank krijgt. Ook onderweg is het een handige tool om toch betalingen te kunnen generen. Je maakt nu letterlijk binnen een handomdraai een bedrag over naar een persoon. Handig voor wanneer je met vrienden op stap bent of een Marktplaats-betaling niet contant wil afhandelen. Toch roept de vingerafdruk dezelfde veiligheidsvragen op als de FaceID. Wat als iemand je dwingt je vinger op je scanner te leggen? Het zijn zaken waar je niet over na wilt denken, maar toch bewust van moet zijn wanneer je gebruik wilt maken van deze functies

Zou jij de FaceID of je vingerafdruk gebruiken voor je bankieren app?

(bron afbeelding)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here