Home Smartphones en tablets Tips voor filmen met je telefoon

Tips voor filmen met je telefoon

1130
0
DELEN
Tips voor filmen met je telefoon

Ben je gek op filmpjes maken met je smartphone? Van een sportwedstrijd, mooie zonsondergang of een hotspot op je vakantiebestemming bijvoorbeeld? Dan is het goed om te weten hoe je jouw filmpjes er het mooist uit laat zien. De beste tips voor filmen met je telefoon? Wij zetten ze voor je op een rij, dus lees gauw verder als je hier benieuwd naar bent.

De lens goed schoonmaken

Het spreekt voor zich, maar is wel een onmisbare tip om topfilmpjes te maken: het schoonmaken van de lens. Doe dit van tevoren goed, zodat je niet straks met wazige filmpjes te maken hebt. Als je vlekken op je lens hebt zitten is dit niet bevorderlijk voor de kwaliteit van je video’s. Veeg deze dus even goed weg voordat je aan de slag gaat.

Twee handen gebruiken

Een andere goede tip bij het filmen met je telefoon, is om twee handen te gebruiken. Hoewel het misschien makkelijk lijkt om het gewoon met één hand te doen, wordt de kwaliteit beter wanneer je het met twee handen doet. Met één hand is de kans op beweging in je video groter. Door je toestel altijd met twee handen vast te houden zorg je voor meer stabiliteit en dit komt jouw video’s ten goede. Houd er wel rekening mee dat je geen vingers voor je lens hebt als je jouw telefoon met twee handen vasthoudt, want dit heb je vast al eens eerder meegemaakt. Zonde natuurlijk als je later een filmpje terugziet met een vinger voor je lens.

Gebruik een telefoonhouder om te filmen

Wil je stabiel filmen met je telefoon? Dan is het een aanrader om een telefoon filmhouder te kopen. Met deze telefoonhouder voor filmen klem je jouw smartphone makkelijk vast en bepaal je de hoek hoe er gefilmd moet worden. Het is een zeer handige accessoire waarmee je het filmen een stuk makkelijk maakt. Als je dus nog geen telefoonstandaard voor filmen tot je beschikking hebt, is het zeker het overwegen waard om te kopen. Telefoonhouders zijn er voor allerlei soorten smartphones. Of je nu een iPhone houder zoekt voor filmen of een houder voor je Samsung telefoon: je vindt het allemaal.

Zorg voor voldoende licht

Voldoende licht is zowel bij fotograferen als bij filmen met je telefoon onmisbaar. Om de mooiste filmpjes te creëren, is het een aanrader om overdag aan de slag te gaan. Hoe meer natuurlijk licht je hebt, hoe beter. Is het een donkere dag? Da is het ook een optie om binnen te filmen. Wel verstandig is dan om voor goede belichting te zorgen door bijvoorbeeld lampen te gebruiken. Om optimaal van licht gebruik te maken is het slim om het licht achter je te houden als je aan het filmen bent. 

Maak zo veel mogelijk beelden

Wat ook een goede tip is voor met je smartphone filmen, is veel beelden maken. Veel telefoongebruikers kiezen ervoor om een video exact te timen. Dit leidt mogelijk tot een paar onmisbare delen in je video, wat natuurlijk niet fijn is. Het is daarom handig om in gedachten te houden dat je beter langer kunt filmen. Kap een video niet te snel af, maar laat het gewoon even doorlopen. Het is beter om te veel beelden te hebben dan te weinig. Door de video te monteren is het tenslotte altijd mogelijk om een video korter te maken. Zeker als je van plan bent om meerdere filmpjes bij elkaar te voegen tot een groot filmpje, is het slim om zo veel mogelijk beelden te maken. Het zou tenslotte zonde zijn als je iets leuks mist! 

Zoom niet in

Professioneel filmen met je iPhone of andere telefoon doe je ook door niet te veel in te zoomen. Doe je dit wel, dan gaat de kwaliteit van je filmpje snel achteruit. Probeer het dus echt te voorkomen. Wil je een voorwerp of persoon van dichterbij filmen? Verplaats dan zelf om het alsnog goed op beeld te krijgen. Zo voorkom je kwaliteitsverlies in je video.

Filmen met je smartphone wordt makkelijker met behulp van deze bovenstaande tips. Als je iemand bent die bij een gebeurtenis al snel naar de telefoon grijpt om een video te maken, dan komen deze tips goed van pas. Belangrijk is ook om niet zomaar op te geven als het even niet lukt om een toffe video in elkaar te zetten. Blijf lekker veel oefenen. Hoe langer je oefent en hoe meer je filmt, hoe makkelijker het wordt. Dan creëer jij straks het ene na het andere te gekke filmpje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here