Home Business Slimme functies van personeelsplanning software die jouw bedrijf verder kunnen helpen

Slimme functies van personeelsplanning software die jouw bedrijf verder kunnen helpen

1159
0
DELEN
Slimme functies van personeelsplanning software die jouw bedrijf verder kunnen helpen

Een goede personeelsplanning is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf. Enerzijds draagt het bij aan het efficiënt werken van de onderneming. Anderzijds helpt het om vroegtijdig een onder- of een overbezetting aan arbeidskracht te herkennen. Kleinere maar ook middelgrote ondernemingen doen de personeelsplanning soms nog op de ‘ouderwetse’ manier, namelijk handmatig of met behulp van Excel. Grotere ondernemingen en bedrijven die bezig zijn met automatiseren en professionaliseren hebben hierbij vaak hulp van slimme personeelsplanning software. Om te kijken of deze software voor jou geschikt is, nemen we een aantal slimme functies door van deze plansoftware.  

Waarom gebruik maken van personeelsplanning software?

Naarmate jouw bedrijf groter wordt, groeien de managementtaken om het personeel goed in te delen. Je kan het vergelijken met één grote puzzel. Je wilt je personeel tevreden houden, dat betekent de juiste hoeveelheid uren: niet te veel en niet te weinig. En daarbij rekening houdend met de beschikbaarheid en wensen van de medewerkers. Maar ook, de juiste bezetting op de juiste taken. Niet iedereen is bevoegd om alle taken uit te voeren, dus zal er iemand anders bij moeten zijn die dat wel kan. Voor hele kleine organisaties kan hier redelijk makkelijk rekening mee gehouden worden, voor iets grotere organisaties wordt dit steeds lastiger. Dit is waar personeelsplanning software om de hoek komt kijken. Om deze puzzel voor het management zo efficiënt mogelijk op te lossen. 

Personeelsplanning maken met één druk op de knop

Tegenwoordig kan de software voor personeelsplanning met één druk op de knop een rooster maken voor alle werknemers, waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid van de medewerkers en hun competenties. Bovendien kan de software rekening houden met secundaire taken als EHBO of BHV. Zo ben je veel minder tijd kwijt aan het maken van een rooster voor al het personeel. Dankzij de efficiënte planning ontstaan er minder overuren en zijn er minder uitzendkrachten vereist in vergelijking tot een niet optimale planning. De slimme software houdt tot slot rekening met wet- en regelgeving zoals CAO’s en de arbeidstijdenwet.

Personeelsplanning software: een goede samenwerking tussen management en personeel

Personeelsplanning software een goede samenwerking tussen management en personeel

Personeelsplanning is geen eenvoudige taak, want het management moet rekening houden met de wensen en behoeften van haar  personeel. Door gebruik te maken van slimme software voor personeelsplanning, ontstaat er een perfecte integratie voor werknemers. De werknemers kunnen in de software namelijk hun rooster inzien, verlof aanvragen en hun wensen en beschikbaarheid doorgeven. Bovendien kan het personeel onderling diensten ruilen, wanneer dit beter past. Het resultaat van de directe connectie tussen het personeel en de software is dat de planning zo gemaakt wordt, dat deze het beste is voor zoveel mogelijk werknemers. Dit komt weer ten goede van de werknemerstevredenheid.

Bovendien kunnen de gewerkte uren van het personeel gelogd worden via het systeem wat uiteindelijk weer terecht komt bij het management. Het management kan aan de hand daarvan rapportages laten uitdraaien en deze data doorsturen voor de salarisverwerking.

Tot slot

De software voor personeelsplanning is zeer omvangrijk. Je kan automatisch personeelsplanningen laten maken, rekening houdend met de behoeftes van je personeel en je bedrijf. Daarnaast geeft het slim inzicht in uren, beschikbaarheid en bezetting van medewerkers. Denk jij dat de slimme software voor personeelsplanning een oplossing is voor jouw bedrijf?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here