Home Internet Netwerkswitches: de onzichtbare helden van het internet

Netwerkswitches: de onzichtbare helden van het internet

1379
0
DELEN
Netwerkswitches de onzichtbare helden van het internet

Een van de belangrijkste redenen om hardware te begrijpen is dat dit kan helpen de prestaties van je computer te optimaliseren. Door te begrijpen hoe de hardware werkt, kun je problemen beter oplossen en de juiste upgrades en onderdelen kiezen als je ze nodig hebt.

Bovendien, als je geïnteresseerd bent in een carrière in de informatica of een ander technisch gebied, een sterk begrip van hardware is essentieel. Veel banen op deze gebieden vereisen kennis van hardwarecomponenten en hoe ze samenwerken.

Definitie 

Netwerkswitches zijn ook een belangrijk onderdeel van het begrip van hardware. Switches worden gebruikt om meerdere apparaten in een netwerk met elkaar te verbinden, en ze spelen een cruciale rol bij het garanderen dat gegevens op de juiste plaats terechtkomen. Zonder switches zou het erg moeilijk zijn om meer dan een handvol apparaten op één netwerk aan te sluiten.

Een netwerkswitch is een multipoortnetwerkbrug die hardwareadressen gebruikt om gegevens te verwerken en door te sturen op de datalinklaag (laag 2) van het OSI-model. Een switch onderscheidt zich van een hub doordat hij de datapakketten alleen doorstuurt naar de specifieke apparaten die ze moeten ontvangen, in plaats van de pakketten naar elk apparaat in het netwerk uit te zenden. Cisco is een van de belangrijkste fabrikanten van netwerkswitches en andere netwerkapparatuur. Cisco-switches worden gebruikt in verschillende situaties, waaronder thuisnetwerken, netwerken van kleine kantoren en netwerken op bedrijfsniveau.

Technische werking

Technische-werking

Switches werken op de datalinklaag of de netwerklaag van het OSI-model. Datalink layer switches gebruiken Media Access Control (MAC) adressen om gegevens door te sturen. Switches op de netwerklaag gebruiken netwerkadressen, zoals IP-adressen, om data door te sturen.

Een switch is een laag 2-apparaat, wat betekent dat hij werkt met MAC-adressen, die laag 2-adressen zijn. Elk apparaat in een netwerk heeft een MAC-adres, dat door de fabrikant wordt toegewezen. MAC-adressen zijn 12-cijferige hexadecimale getallen (48 bits lang).

De eerste 6 cijfers van een MAC-adres staan bekend als de Organizationally Unique Identifier (OUI), die wordt toegekend door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). De OUI wordt gebruikt om de fabrikant van het netwerkapparaat te identificeren. De laatste 6 cijfers van het MAC-adres staan bekend als de apparaatidentificatie en worden door de fabrikant toegewezen.

Een switch houdt een tabel bij met MAC-adressen en de poorten waarop deze zijn aangesloten. Wanneer een switch een gegevenspakket ontvangt, zoekt hij het MAC-adres van bestemming op in zijn tabel om te bepalen naar welke poort hij het pakket moet doorsturen. Als het MAC-adres niet in de tabel voorkomt, zendt de switch het pakket naar alle andere poorten uit.

Switches kunnen in twee modi werken: store-and-forward of cut-through. In de store-and-forward-modus ontvangt de switch het volledige gegevenspakket voordat het wordt doorgestuurd. Deze modus biedt foutcontrole en kan worden gebruikt om beschadigde pakketten uit te filteren. In cut-through modus begint de switch het datapakket door te sturen zodra hij het MAC-adres van de bestemming leest. Deze modus is sneller, maar biedt geen foutcontrole.

Switches kunnen zowel fysiek als virtueel zijn. Een fysieke switch is een hardwareapparaat dat meestal in een serverruimte of datacenter wordt geïnstalleerd. Een virtuele switch is een softwareapparaat dat op een server is geïnstalleerd.

Netwerkswitches zijn een belangrijk onderdeel van elk computernetwerk. Ze bieden een snelle, low-latency manier om datapakketten door te sturen tussen apparaten in het netwerk.

Samenvatting 

Een netwerkswitch is een onderdeel van een computernetwerk dat toestellen in hetzelfde netwerk met elkaar verbindt door middel van packet switching om data te ontvangen, te verwerken en door te sturen naar het apparaat van bestemming. Een netwerkswitch is belangrijk voor een bedrijf omdat hij verschillende apparaten op het netwerk met elkaar laat communiceren. Bovendien is de switch veilig omdat deze voorkomt dat onbevoegde partijen toegang krijgen tot gevoelige data.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here