Home Smartphones en tablets MacBook Pro 2021: alles wat we er tot nu toe over weten

MacBook Pro 2021: alles wat we er tot nu toe over weten

1767
0
DELEN
MacBook Pro 2021

Onlangs heeft Apple het iPhone 13 event georganiseerd. Bij dit event vertelden zij over de release van de iPhone 13 serie, de Airpods 3 en de Apple Watch series 7. Maar niet getreurd voor de fans van de MacBook en iPad, want ook hiervoor zal hoogstwaarschijnlijk nog een Apple event komen. Er zijn al wat verwachtingen voor de MacBook Pro 2021. Wat we er tot nu toe over weten? Wij zetten het voor je op een rij in dit artikel, dus lees snel verder. 

Wat is de Macbook Pro 2021?

De MacBook Pro is de nieuwe verwachte MacBook Pro. Het is de opvolger van de MacBook Pro 2020 en beschikt weer over nieuwe functies en specificaties. Er wordt dan ook verwacht dat deze MacBook weer een groot succes gaat worden. 

Wat zijn de specificaties van de MacBook Pro 2021?

Waar we natuurlijk vooral benieuwd naar zijn, zijn de specificaties van de MacBook Pro 2021. Ten eerste wordt er verwacht dat de MacBook Pro in een 14 inch en 16-inch model wordt uitgebracht in het najaar van 2021. Ook gaan de geruchten rond dat de MacBook Pro-modellen een chip krijgen die door Apple zelf zijn ontwikkeld. Wat dit betekent? Een langere accuduur en betere prestaties. Er wordt gesproken over een 10-core chip, met een 16- of 32 grafische core chip. Je hebt de mogelijkheid om bij de Macbook Pro 2021 te kiezen voor een werkgeheugen van maar liefst 64GB. Bij de huidige M1 modellen is dit nog maar maximaal 16GB, dus dit zou een grote stap zijn als de geruchten kloppen. 

Qua design zal er naar verwachting ook veel veranderen. Er wordt namelijk verwacht dat het design voor het eerst in vijf jaar wordt aangepast. En dan hoeven we niet te denken aan een grote make-over, maar er gaat wel het een en ander veranderen. Zo wordt er verwacht dat het een design wordt met platte zijkanten, zonder afrondingen. 

Volgens bronnen mogen we bij de nieuwste MacBook ook rekening houden met de nieuwe schermtechniek mini-LED. Deze techniek wordt al gebruikt bij de iPad Pro 2021 en de kans is aanwezig dat ook de nieuwe MacBooks hiervan zijn voorzien. Wat de voordelen zijn van deze schermtechniek? Denk aan betere contrasten en een hogere helderheid. 

Als we de geruchten mogen geloven, zal ook MagSafe terug van weggeweest zijn. Met MagSafe kun je de kabel magnetisch aansluiten in de oplaadpoort. Dit is fijn, want zo voorkom je gepriegel met jouw stekker. Veel Apple fans zijn fan van dit MagSafe. Een ander gerucht dat rondgaat, is dat de Touch Bar verwijderd wordt van de nieuwe MacBook pro. Of dit echt het geval gaat zijn, is nog maar even afwachten. Het zou in ieder geval een hele verandering zijn als dit daadwerkelijk gaat gebeuren. 

Volgens bronnen kunnen we er vanuit gaan dat de nieuwe MacBooks een langere accuduur, betere camera en krachtige speakers hebben. Naar verwachting worden de nieuwe MacBooks uitgebracht in meerdere kleuren. We kunnen er in ieder geval vanuit gaan dat de kleur zilver hierbij zit. Ook bestaat de mogelijkheid dat spacegrijs er weer bij zit, al kan het ook zo zijn dat de MacBook in een nog meer donkere tint op de markt wordt gebracht.

Wat is de prijs van de MacBook Pro 2021?

Nu we weten wat ons ongeveer te wachten staat qua specificaties, kan het zo zijn dat je ook benieuwd bent geraakt naar de prijs. Naar verwachting zal de prijs niet veel verschillen ten opzichte van eerdere modellen. De laatste 13-inch MacBook Pro is te koop voor een adviesprijs van zo’n 2129 euro en de 16-inch voor 2699 euro. Het kan uiteraard zo zijn dat er iets wordt afgeweken, maar dit zal naar verwachting dan niet zo veel zijn. 

Wanneer wordt de nieuwe MacBook Pro 2021 op de markt gebracht?

Volgens geruchten kunnen we de MacBook Pro van Apple aan het einde van 2021 verwachten. Bronnen gaan er vanuit dat Apple de MacBooks in oktober of november zal presenteren. Zodra zij dit hebben gedaan, zullen de MacBooks naar waarschijnlijkheid snel op de markt verschijnen. Het is nog heel even afwachten, dus!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, belooft de nieuwe MacBook Pro weer veel goeds. Het heeft dan ook best wat veranderingen ten opzichte van de eerdere modellen. Naar verwachting duurt het dan ook niet heel lang meer voordat deze nieuwe MacBook op de markt wordt gebracht. Ben jij een echte MacBook fan en zou je overwegen om dit nieuwste model te kopen? Of ben je helemaal tevreden met een ander MacBook model? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here