Home Smartphones en tablets Wat kunnen we verwachten van de iPad mini 2021?

Wat kunnen we verwachten van de iPad mini 2021?

1951
0
DELEN
iPad mini 2021

De geruchten gaan al een tijdje rond dat de iPad mini 2021 eraan zit te komen. En dan wel sneller dan je denkt, want september is altijd de maand waarin het grote merk Apple nieuwe releases bekendmaakt. Maar wat kunnen we nou eigenlijk verwachten van de nieuwe iPad mini? Wat zijn de specificaties, wanneer verschijnt het product op de markt en wat gaat het eigenlijk allemaal kosten? Lees snel verder, want in dit artikel vertellen wij je er alles over. 

Wat is de iPad mini 2021?

De iPad mini 2021 is de zesde generatie van de iPad mini. De vijfde generatie, dus de voorganger, kwam in het jaar 2019 op de markt. Deze iPad heeft de naam iPad Mini 2019. De nieuwe iPad mini 2021 belooft veel verbeteringen te hebben ten opzichte van de eerdere generaties, waardoor de verwachtingen van dit nieuwe apparaat van Apple hoog zijn. Het nieuwste model wordt ook wel de iPad mini 6 genoemd. 

Welke specificaties heeft de iPad mini 2021?

Dan nu misschien wel het belangrijkste: de specificaties van het nieuwe apparaat van Apple. Want wat wordt er tot nu toe verwacht? Sinds het allereerste model van de iPad mini hebben de varianten al een 7,9-inch display. Echter belooft hier nu dan echt verandering in te komen, want de geruchten gaan dat de iPad mini 6 een groter scherm krijgt. De volgende formaten gaan in de rondte: 8,4- en 9-inch. Wat wordt verwacht, is dat Apple voor hetzelfde ontwerp kiest als de iPad air 2020: het rechte ontwerp. Ook bestaat de mogelijkheid dat Apple kiest voor het oude ontwerp met dunnere schermranden. Het is nog even afwachten waar Apple daadwerkelijk voor kiest bij dit apparaat. 

Wat zo goed als zeker is bij de iPad mini 2021, is het feit dat deze een nieuwe chip krijgt. Het zou goed kunnen dat de iPad mini 6 straks zal beschikken over de A15 chip, de chip die ook in de iPhone 13 serie gebruikt gaat worden. Deze chip is van goede kwaliteit en levert betere prestaties dan eerdere chips. Bij de iPad mini 2021 kunnen we waarschijnlijk nog steeds Touch ID verwachten. Dit zou kunnen door middel van een thuisknop, maar ook een vingerafdrukscanner in de powerknop zou een goede optie kunnen zijn. 

Naar verwachting zal de iPad mini 2021 de overstap maken naar een usb-c aansluiting, wat verschillende voordelen kan bieden. Hoe het zit met de camera’s op de iPad mini 2021? Er zullen naar verwachting nog steeds twee camera’s op zitten: één aan de voorkant en één aan de achterkant van het apparaat. Welke camera’s dit zijn en wat de specificaties hiervan zijn, is nog even afwachten. Apple zou Apple echter niet zijn als het niet weer camera’s van goede kwaliteit zouden zijn. 

Wanneer komt de nieuwe iPad mini op de markt? 

Apple zal binnen enkele dagen de nieuwste releases presenteren. Daarbij zal ook bekendgemaakt worden wanneer we deze nieuwe iPad mini kunnen verwachten. Dit kan sneller zijn dan je denkt, want vaak zijn de Apple releases na de bekendmaking snel te koop. Hoe dan ook zal de nieuwe iPad mini 2021 ergens dit najaar beschikbaar zijn in de winkels. Het wachten duurt dus niet lang meer voor de echte iPad fans onder ons. 

Wat is de verwachte prijs van de nieuwste iPad mini? 

Wellicht een nieuw design, een nieuwe chip en andere aansluiting: de iPad mini 2021 heeft een aantal verbeteringen. Maar ga je dit ook merken in de prijs? Er wordt verwacht dat Apple de prijs niet zo heel veel gaat veranderen, ten opzichte van eerdere modellen. De iPad mini 2019 kost zo’n 450 euro. Wellicht dat de nieuwe variant iets duurder zal worden, maar de verwachting is niet dat dit extreem veel hoger zal zijn. Je kunt uitgaan van een prijs tussen 450 en 550 euro. 

Als we de geruchten mogen geloven, belooft de nieuwe generatie iPad mini 2021 een flinke verbetering te worden ten opzichte van eerdere modellen. Of al deze verwachtingen juist zijn en of er nog andere belangrijke functies bijkomen, zal snel bekend worden gemaakt tijdens de jaarlijkse presentatie van Apple. Deze presentatie vindt altijd in september plaats, dus deze kunnen we ieder moment verwachten. Hoe dan ook belooft de iPad mini 2021 veel goeds als we de eerste geruchten mogen geloven. Ben jij een echte iPad fan en zou jij overwegen om deze iPad mini 2021 te kopen? Of houd jij het liever bij een ander model of andere tablet? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here