Home Business Waarom gebruik je Microsoft Power BI?

Waarom gebruik je Microsoft Power BI?

1761
0
DELEN
Waarom gebruik je Microsoft Power BI

Om ondernemers te helpen bij het interpreteren van data en te laten zien hoe het met hun bedrijf gaat, kan Microsoft Power BI worden gebruikt om waardevolle inzichten te vinden. Dit computersoftwareprogramma is uitermate geschikt om ongelijksoortige gegevenssets te verbinden en om data te transformeren naar heldere grafieken. In dit artikel geven we je een aantal redenen waarom het gebruik van Microsoft Power BI een voordeel kan opleveren voor je organisatie.

Power BI geeft inzichten in je gegevens

Een van de voornaamste redenen om aan de slag te gaan met Power BI, is omdat het een fantastische mogelijkheid biedt om een verhaal te vertellen met je gegevens. De diagrammen die Power BI biedt zijn niet alleen uitermate geschikt voor het gemakkelijk weergeven van getallen, maar het programma geeft je tevens de mogelijkheid om tools te gebruiken om informatie chronologisch vorm te geven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een tijdlijn die de geschiedenis van je onderneming vertelt en laat zien hoe de vraag is gegroeid. Power BI maakt het gemakkelijk om presentaties vorm te geven en gebeurtenissen op een rijtje te zetten.

Verbind je gegevens met elkaar

Misschien wel de belangrijkste reden om gebruik te maken van Power BI, is omdat het waanzinnig eenvoudig wordt om al jouw gegevens op één plek samen te brengen. Dit zorgt voor meer toegankelijkheid binnen je organisatie en een verbeterde zichtbaarheid van rapporten. Power BI biedt ondersteuning aan een groot aantal cloudgebaseerde bronnen en bestanden, waardoor je gemakkelijk meerdere bestanden kan combineren en kan samenvoegen in één rapport.

Power BI is krachtige software

Het mooie van Power BI is dat het programma is geoptimaliseerd om een grote hoeveelheid tabellen en kolommen te verwerken zonder dat er tekort wordt gedaan aan snelle prestaties. Dit komt omdat Power BI gebruikmaakt van moderne databasetechnolegioen die ervoor zorgen dat databases gecomprimeerd worden en zonder problemen volledig in het geheugen worden geladen. In tegenstelling tot Excel, heeft Power BI geen problemen om te werken met grote modellen. Doordat Power BI met regelmaat incrementele vernieuwingen implementeert, worden eindgebruikers voorzien van een snellere en vlottere ervaring die alsmaar gestroomlijnd wordt.

Power BI is steeds populairder aan het worden bij bedrijven die continu op zoek zijn naar betere inzichten en uitgebreide rapportage. Om gebruik te maken van de vele beschikbare tools en services die je kunnen helpen bij een succesvolle implementatie van Power BI en het verbeteren van de gegevensinzichten in je onderneming, neem contact op met een power bi specialist voor meer kennis van Power BI.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here