Home Computers Je computer opschonen: dit zijn de beste tips

Je computer opschonen: dit zijn de beste tips

2077
0
DELEN
Computer opschonen

Heb jij een trage computer? Dan kan het zomaar zo zijn dat jouw computer weer eens opgeschoond moet worden. Echter kost dit vaak wel wat tijd en moeite. Benieuwd hoe je jouw computer het beste kunt opschonen? Lees dan snel verder, want wij geven je hier wat handige tips voor.  

Onnodige programma’s verwijderen

Een pc of laptop opschonen kun je doen door onder andere onnodige programma’s te verwijderen. De kans is groot dat jij wel eens een programma op je pc hebt gezet dat je eigenlijk helemaal niet gebruikt. En je raadt het al: dit neemt allemaal ruimte in op jouw pc. Dit kan ervoor zorgen dat jouw pc trager wordt en dit is natuurlijk allesbehalve fijn. Begin daarom met het verwijderen van onnodige programma’s. Ga eens na wat er allemaal op je pc staat en wat je daadwerkelijk gebruikt. Programma’s die je vaak gebruikt laat je uiteraard op je pc staan, maar programma’s waar je niets mee doet kun je verwijderen. Heb je aardig wat programma’s verwijderd? Dit kan een groot voordeel hebben voor de snelheid van jouw computer. Dit is dan natuurlijk mooi meegenomen!

Oude documenten verwijderen

Niet alleen programma’s kun je verwijderen als je deze niet meer gebruikt, dit geldt ook voor oude documenten. De kans is groot dat jij een aantal documenten op je pc hebt staan waar je niets meer mee doet. Als je denkt dit ook nergens meer voor nodig te hebben, kun je deze documenten natuurlijk gewoon verwijderen. Zeker als jij veel oude documenten op je computer hebt staan, kan het een goed idee zijn om dit te doen. Dit is namelijk een goede manier om een trage computer te kunnen opschonen. 

Harde schijf

Een aanrader om te doen, is een harde schijf kopen. Hiermee kun je namelijk bestanden van jouw computer op een harde schijf zetten. Op deze manier wordt jouw computer leger, maar ben je de bestanden niet kwijt. Als jij dus twijfelt over bepaalde documenten of je deze moet houden of weggooien, kan het handig zijn om dit op een harde schijf te zetten. Zo ben je deze nooit kwijt en dit is heel fijn. Met behulp van een harde schijf kun je de bestanden altijd weer terughalen. Het is dus eigenlijk een hele goede back-up. Als jij nog geen harde schijf hebt, kan het dan ook zeker een aanrader zijn om deze aan te schaffen. Je kunt hier namelijk veel profijt van hebben. 

Vergeet de downloads niet

De kans is groot dat je regelmatig iets downloadt voor op jouw computer. Jouw computer slaat dit dan op in een folder downloads. Echter kan het zomaar zo zijn dat je deze folder nooit meer checkt. Wel is het vaak zo dat je downloads maar een enkele keer echt gebruikt en daarna niet meer nodig hebt. Dit betekent dat de kans aanwezig is dat er veel downloads in jouw downloads folder staan die je niet gebruikt. En dit neemt allemaal onnodige ruimte in op jouw computer. Een pc opschonen kun je dan ook zeker doen door jouw download folder eens grondig te checken. Kijk wat je nodig hebt en wat je totaal niet meer gaat gebruiken. Wat handig kan zijn, is om bestanden die je nodig hebt in een andere map te zetten. Zo blijft het veel overzichtelijker. Als je bestanden uit je downloads map niet meer nodig hebt, kun je deze uiteraard verwijderen. Dit bespaart je allemaal weer ruimte op jouw computer, waardoor jouw computer sneller kan worden. 

Prullenbak legen

Hoe je jouw computer of laptop kunt opschonen en sneller kunt maken? Door jouw prullenbak regelmatig te legen. Je kunt namelijk zo nu en dan wel bestanden in jouw prullenbak plaatsen, maar als deze bestanden niet direct worden verwijderd staan deze bestanden alsnog op jouw computer. Hierdoor nemen deze bestanden nog steeds ruimte in, wat natuurlijk enorm zonde is. Een van de beste computer opschonen tips is dan ook om regelmatig jouw prullenbak te legen. 

Hoe computer laten opschonen?

Wat je ook zou kunnen doen, is jouw computer laten opschonen door een specialist. In sommige gevallen is een computer of laptop opschonen zelfs gratis, in andere gevallen kost je dit wat geld. Zeker als je jouw computer of laptop moet opschonen voor verkoop, kan het handig zijn om dit niet zelf te doen. Je kunt hiervoor beter een specialist inschakelen, want deze persoon weet als geen ander wat er allemaal dient te gebeuren. 

Het opschonen van je laptop of computer kan gebeuren met behulp van deze tips. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat jouw computer sneller wordt. Dit is natuurlijk harstikke fijn, want van een trage computer wordt niemand blij. Je computer zo nu en dan opruimen is in ieder geval zeer verstandig. 

DELEN
Vorig artikeliOS 15: alles wat we tot nu toe weten
Volgend artikelWat weten we tot nu toe van FIFA 22?
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here