Home Smartphones en tablets iOS 15: alles wat we tot nu toe weten

iOS 15: alles wat we tot nu toe weten

1741
0
DELEN
iOS 15

Het is weer bijna tijd voor dé iPhone-update: iOS. De update die op de planning staat, is namelijk iOS 15. En zoals we van Apple gewend zijn, belooft ook deze update weer heel veel goeds. Nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van iOS 14: we kunnen er rekening mee gaan houden. Maar wat is er tot nu toe allemaal bekend over dé nieuwe iPhone-update iOS 15? Lees snel verder, want wij vertellen je er alles over in dit artikel.

Wat is iOS 15?

iOS 15 is de nieuwste software-update van Apple. Deze update is in juni aangekondigd en de reacties daarop zijn nu al positief. iOS 15 is de opvolger van de software-update van iOS 14. Vanaf nu kunnen ontwikkelaars en testers al aan de slag met de iOS 15 beta. Ontwikkelaars en testers kunnen op deze manier alvast de nieuwe functies uitproberen. Apple staat dit toe omdat zij er op deze manier achter kunnen komen of er nog verbeteringen moeten worden doorgevoerd. 

Wat zijn de functies van de software-update iOS 15 voor iPhone?

Dan vraag je jezelf nu misschien af wat de iOS 15 features zijn. Nou, dat zijn er weer genoeg. Ten eerste zijn er nieuwe functies gekomen voor het populaire FaceTime. Wat er gaat veranderen in FaceTime? Nou, bij de nieuwe iOS 15 update zullen gesprekken nog natuurlijker kunnen overkomen. Dit heeft te maken met de nieuwe toevoeging “portretmodus’. Deze modus maakt het mogelijk om de achtergrond te vervangen, waardoor de aandacht volledig op jouw gezicht gefocust is. Ook nieuw in FaceTime is de rasterweergave. Met de rasterweergave is het mogelijk om de mensen van jouw FaceTime gesprek in vakjes van dezelfde grootte te zien. Dit kan een groot voordeel zijn, zeker als je een FaceTime gesprek hebt met een grote groep. Ook klinkt de audio met iOS 15 beter dan voorheen, dankzij de ruimtelijke audio. Je zult ook beter verstaanbaar zijn als je aan het FaceTimen bent, want achtergrondgeluiden kunnen worden onderdrukt waardoor jouw stem duidelijker overkomt. 

Dan een functie waar veel mensen op zaten te wachten: het feit dat Android- en Windowsgebruikers ook kunnen meedoen aan een FaceTime gebruik. Het is met de iOS 15 update namelijk mogelijk om een link te maken, waardoor er in de browser kan worden deelgenomen. Deze link kun je delen via bijvoorbeeld je mail, agenda, berichten en ga zo maar door. Een andere functie die is toegevoegd aan FaceTime is Shareplay. Hiermee kun je gewoon een film of serie kijken, muziek luisteren of iets anders doen op jouw telefoon terwijl je een FaceTime gesprek voert. Je kunt jouw scherm gemakkelijk delen met anderen om samen dingen te kunnen beleven: hoe fijn is dat?

Ook bij de app ‘berichten’ zijn een aantal nieuwe dingen toegevoegd. Zo zijn er nieuwe Memojis, worden meerdere foto’s nu in een college weergeven en komt content die met jou is gedeeld terecht in een specifieke map. Deze functies zijn allemaal enorm makkelijk en handig om te gebruiken.

Wat is er nog meer nieuw bij de software-update iOS 15?

iOS 15 beschikt ook over een nieuwe tool die ervoor kan zorgen dat afleiding kan worden voorkomen. Deze tool heet ‘Focus’ en dit is een nieuwe feature die ervoor zorgt dat meldingen en apps worden gefilterd als jij jezelf op iets wilt concentreren. Je hebt de mogelijkheid om je eigen focus optie in te stellen, maar er zijn ook een aantal standaard opties beschikbaar. Als jij dus normaal gesproken iemand bent die snel is afgeleid, kan dit door deze tool misschien wel voorkomen worden.

Meldingen hebben ook een andere uitstraling gekregen. Zo zie je bij meldingen een profielfoto, zodat je makkelijker kunt zien om wie het gaat. Ook wordt er gebruik gemaakt van grotere iconen. Ook zijn er functies toegevoegd in iMessage, heeft Apple kaarten verbeteringen gekregen, is er meer gezondheidsdata beschikbaar en krijgt Safari een nieuw tabdesign. 

Wanneer kunnen we iOS 15 verwachten?

De officiële iOS 15 release date wordt verwacht in september/oktober. Voor de grote Apple liefhebbers is het dus nog even afwachten. Goed nieuws als je een wat ouder toestel hebt, want er vallen bij deze update geen toestellen af. De update is daarom ook te gebruiken op bijvoorbeeld de toestellen iPhone SE en iPhone 6S. Je hoeft dus geen nieuwere telefoon dan deze twee toestellen te kopen om gebruik te kunnen maken van de nieuwsste software-update van Apple. 

Kijk jij altijd uit naar de grote software-updates van Apple en ben je benieuwd om de nieuwste functies van iOS 15 te kunnen uitproberen? 

DELEN
Vorig artikelZo werkt een SEO bureau
Volgend artikelJe computer opschonen: dit zijn de beste tips
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here