Home Business Zo werkt een SEO bureau

Zo werkt een SEO bureau

1648
0
DELEN
Zo werkt een SEO bureau

Zoekmachineoptimalisatie is overal. Ieder bedrijf dat online actief is, krijgt te maken met Search Engine Optimization (SEO). Er zijn bedrijven die kiezen voor een samenwerking met een SEO bureau. Wat doet een SEO bureau precies? Hoe werkt een SEO bureau? Lees er hier alles over.

Wat is een SEO bureau?

Een SEO bureau is een online marketing bureau gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie is het hogerop brengen van een website in Google. Een hoge (onbetaalde) positie in Google genereert meer relevante bezoekers en dus meer omzet. 

Dit is wat een SEO bureau doet

Een SEO bureau brengt optimalisaties aan op een website. Dit gebeurt op het gebied van techniek, content en linkbuilding. Content en techniek vormen samen on-page SEO. Dit zijn alle optimalisaties die op de website zelf uitgevoerd worden. Linkbuilding valt onder off-page SEO. Dit zijn de optimalisaties die buiten een website om worden uitgevoerd.

De techniek van een website bestaat uit verschillende aspecten. Website snelheid, schone code en de juiste tags zijn voorbeelden. Deze elementen zorgen onder andere voor de snelheid en veiligheid van een website.

Waar de techniek van een website het fundament vormt, bepaalt content de richting van de website. Google hecht grote waarde aan relevante en kwalitatieve content voor de bezoeker. Het is dan ook aan iedere website-eigenaar om content te optimaliseren. Een SEO bureau optimaliseert onder andere meta tags, meta omschrijvingen en uiteraard de content zelf.

Linkbuilding is het verkrijgen van kwalitatieve backlinks. Een SEO bureau heeft een groot netwerk met linkbuilders. Het is de taak van een SEO bureau om de kwaliteit van een backlink te waarborgen. Backlinks geven namelijk SEO waarde door. 

De werkwijze van een SEO bureau

De werkwijze van een SEO bureau

Een SEO bureau begint ieder traject met het begrijpen van de doelgroep van een klant. Op deze manier kan er worden ingespeeld op de behoeften van de doelgroep. 

Tijdens de volgende stap wordt de basis van SEO gelegd. De benodigde tools en programma’s worden geïnstalleerd. SEO specialisten hebben een complete checklist. Een bureau gaat ieder punt langs.

Vervolgens wordt een uitgebreide zoekwoord-analyse uitgevoerd. Op basis van de zoekintentie van de doelgroep, worden er zoekwoorden uitgekozen. Met deze zoekwoorden gaat het SEO bureau aan de slag. 

Hierna voert een SEO bureau een website scan uit. De huidige staat van de website wordt in kaart gebracht. Met deze informatie wordt een strategie opgezet op basis van content, linkbuilding en techniek.

Zoekmachine optimalisatie bureau

Er zijn veel verschillende zoekmachine marketing bureaus. Er zijn bureaus die zich focussen op zowel zoekmachine optimalisatie (SEO) als zoekmachine adverteren (SEA). Daarnaast zijn er bureaus die zich hebben gespecialiseerd in één van deze disciplines. Up Agency is een SEO bureau dat 8 jaar ervaring heeft op het gebied van zoekmachine optimalisatie. De focus ligt op SEO. Hierdoor hebben zij de mogelijkheid om op het hoogste niveau klanten te bedienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here