Inspiratie voor slimme koffers

  2491
  0
  DELEN

  Wie veel reist maakt ook veel gebruik van koffers. Tegenwoordig hoef je niet meer op reis met een saaie simpele koffer. Je hebt namelijk hightech koffers. Deze slimme koffers hebben allemaal handige gadgets die jouw reis een stuk aangenamer maken.

  Maar wat is precies een slimme koffer? En welke soorten slimme koffers zijn er?

  Lees snel verder om hier achter te komen.

  Wat is een slimme koffer?

  De ‘normale’ koffer die je in de winkel kunt kopen is vaak saai en lelijk. Naast dat ze zo saai en lelijk zijn, kunnen ze ook onveilig zijn en zijn ze vaak nog duur ook.

  Met een slimme koffer krijg je écht waar voor je geld. Deze koffers hebben namelijk leuke gadgets aan boord, zoals een ingebouwde powerbank, GPS, sloten die je met je telefoon kunt openen of sluiten en ga zo maar door.

  Het handige aan deze automatische sloten is dat wanneer de koffer opmerkt dat de afstand groter wordt tussen jou en de koffer, deze automatisch op slot gaat. Dit komt doordat de koffer via bluetooth in verbinding staat met je telefoon.

  Wat ook erg handig is, is een electronic tag koffer. Wat dit precies is leg ik je later in dit artikel uit.

  Steeds meer bedrijven maken slimme koffers, ze zijn dus nog vol op in ontwikkeling.

  Elk bedrijf geeft er zijn eigen draai aan en zo kom je tot hele unieke en uiteenlopende slimme koffers.

  Welke soorten slimme koffers zijn er?

  Zoals ik al zei, zijn er verschillende slimme koffers. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje.

  De volg koffer

  Het is misschien moeilijk te geloven, maar het is echt zo. De volg koffer is een koffer die je niet hoeft mee te slepen. Deze koffer volgt jou overal waar je heen gaat.

  Dankzij een ingebouwde camera verliest hij je niet uit het oog. Je zult hem nog wel zelf de trap op moeten trekken. De volg koffer is ook voorzien van slim slot. De koffer wordt met een armband geleverd. Wanneer jij en je koffer ver uit elkaar zijn gaat de koffer vanzelf op slot. Erg handig tegen diefstal, je moet alleen het armbandje niet kwijtraken.

  Electronic tag koffers

  Hoe fijn zou het zijn om niet in de rij op het vliegveld te hoeven staan om je koffers in te checken, maar dat je deze gewoon zelf kunt inchecken en vervolgens precies weet waar je koffer zich bevind?

  Met de electronic tag koffer is dit mogelijk. De koffer heeft aan de zijkant een scherm van heel sterk glas. Hier is op te zien dat de koffer van jouw is en doordat je weet waar de koffer is kun je hem ook nooit kwijtraken.

  Via de app op je smartphone kun je de koffer via bluetooth verbinden met je smartphone. Vervolgens geef je de koffer af aan de speciale balie op het vliegveld en je kunt zo doorlopen. Geen eindeloze rijen meer dus!

  Koffer met GPS

  De koffer met GPS is speciaal gemaakt om hem niet kwijt te raken. Via een app op je smartphone ben je verbonden met de koffer en weet je precies waar hij is.

  Koffer met ingebouwde powerbank

  De ingebouwde powerbank is een hele handige gadget. Het komt natuurlijk wel eens voor dat je een paar uur moet wachten op je trein of vliegtuig. Soms verveel je je natuurlijk kapot en dan is het wel handig om een opgeladen telefoon bij je te hebben.

  De koffers met een ingebouwde powerbank bieden hier een optie. Het is vaak ook mogelijk om de powerbank los te klikken. Zo hoef je niet bij je koffer in de buurt te blijven en is het ook toegestaan om je koffer als ruimbagage in te checken in het vliegveld. Hier mag je namelijk alleen een powerbank meenemen als handbagage.

  Koffer met weegschaal

  Misschien heb je het wel eens meegemaakt, je gaat op vakantie en wilt allerlei spullen meenemen. Voor je het weet ben je over het maximale gewicht heen en moet je bijbetalen voor je koffer. Met de ingebouwde digitale weegschaal kun je dit probleem voorkomen.

  Pak je koffer in, trek hem omhoog aan het handvat en de digitale weegschaal laat zien hoeveel kilo hij weegt.

  Conclusie

  Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel vernieuwingen op het gebied van koffers. Er zijn genoeg keuzes in functies en deze functies zitten vaak bij elkaar in één koffer.

  De volgende reis die je maakt zou zomaar een stuk aangenamer kunnen zijn.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here