Home Computers Je kinderen op jonge leeftijd leren programmeren

Je kinderen op jonge leeftijd leren programmeren

2593
0
DELEN

We gaan langzamerhand een tijdperk in waar ‘bijna’ alles mogelijk is met computers. In de toekomst zal dit alleen nog maar meer en meer worden. Je kunt er dus wel vanuit gaan dat er in de toekomst veel vraag gaat zijn naar programmeurs.

Het bedrijf Robolink Zümi dacht: Hoe jonger je leert programmeren, hoe beter. Onder dit motto hebben ze een speelgoed auto op de markt gebracht waarbij het mogelijk is om voor beginnende programmeurs en zelfs kinderen te leren programmeren op een leuke en begrijpelijke manier.

Leren programmeren met speelgoed

De speelgoed auto heeft twee wielen en kan zelfrijdend een speelgoedweg op. Het enige wat jij hoeft te doen is de auto even programmeren. Natuurlijk moet je wel leren programmeren. Terwijl het autootje steeds meer gaat kunnen, leert de beginnend programmeur steeds meer over programmeren.

Het speelgoed autootje gebruikt dezelfde programmeertaal die een zelf rijdende auto ook gebruikt.

Geschikt voor beginners en kinderen

Voor amateurprogrammeurs en kinderen is het dus mogelijk om dit autootje te programmeren. De programmeertaal werkt volgens de zo genoemde ‘Block-based coding’.

Hiermee kun je programmeren door middel van een reeks blokjes aan te maken en deze te verslepen op de computer. Zo moet programmeren een eitje worden.

Waarom is jong leren programmeren aan te raden?

Zoals in het begin van de tekst al werd vertelt: De techniek heeft de toekomst. Om deze reden kun je niet jong genoeg beginnen met het leren programmeren. De kinderen van nu groeien op in een tijdperk waarin technologie een enorme invloed heeft op ons leven.

Overal waar je kijkt is technologie, deze technologie moet worden geprogrammeerd.

De kinderen van nu groeien op met deze technologie en staan nog volledig open voor nieuwe leerprikkels. Voor je het weet bouwt hij of zij een eigen app.

Leren voor de toekomst

Wanneer kinderen op jonge leeftijd leren programmeren en kennis maken met de technologie zullen ze later beter in staat zijn om hun werk beter te begrijpen.

Het stimuleert het doorzettingsvermogen en traint de hersenen. Uiteindelijk draait het allemaal om het vinden van de juiste codes en is het in feite een geavanceerde puzzel.

Tips om je kind te leren programmeren

  • Uiteindelijk draait het er om dat het leuk is om te programmeren. Speel samen eens een spelletje en bekijk terwijl je dit spel speelt eens hoe die game technisch in elkaar zou kunnen zitten.

    Ontdek zo samen met je kind of technologie iets is wat hij of zij leuk vind.

  • Ga het programmeren eerst samen aan. Probeer het de eerste keer eerst samen te leren. Dit is vooral handig om je kind te ondersteunen tijdens het leren.
  • Er komt steeds meer educatief speelgoed. Zo heb je al een robot van het merk B-Bot en natuurlijk ook het speelgoed autootje van Zümi.

De prijs en verwachte leverdatum

Het speelgoed autootje is te koop op Kickstarter vanaf 119 dollar. Zümi verwacht dat de levering in juni 2019 zal plaatsvinden.

Conclusie

Het is natuurlijk geweldig wanneer je samen met de kinderen de wereld van de technologie kunt verkennen, helemaal als je het beide interessant vind. Dankzij educatief speelgoed kun je dit op een simpele manier doen en begin je makkelijk bij de basisbeginselen van het programmeren.

Een kind kan in dit geval écht de was doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here