Home Internet Hoe handig is een Wifi versterker?

Hoe handig is een Wifi versterker?

3810
0
DELEN

Tegenwoordig zijn er heel veel Wifi-netwerken in Nederland. Dit kan er voor zorgen dat andere Wifi-netwerken beïnvloed worden en hierdoor hun sterkte verliezen. Een andere oorzaak van een zwak Wifi-netwerk kan liggen aan het feit dat het door een betonnen muur word afgezwakt.

Wat kun je eraan doen om het Wifi-netwerk te versterken? Is een Wifi versterker een oplossing?

Lees even verder om hier achter te komen.

Wat is een Wifi versterker?

Je zult het vast wel herkennen, je hebt thuis een goed Wifi-netwerk maar in de tuin en op zolder stelt het helemaal niks voor. Dit is erg vervelend. Zeker als je met lekker weer lekker met je telefoon in de tuin wilt zitten.

Een Wifi versterker kan hier een oplossing bieden. Zoals de naam al verklapt, versterkt een Wifi versterker het signaal en heb je op plekken waar je normaal gesproken een slecht signaal heb opeens een goed signaal.

Maar hoe werkt zo’n Wifi versterker dan precies?

Zo werkt een Wifi versterker

Het Wifi signaal zorgt voor draadloos internet en dit signaal komt vanuit je router. Het bereik die je router heeft is niet oneindig. Meestal gaat dit tot zo’n 10 tot 15 meter.

Ook kan het signaal weinig tot niet door betonnen muren of dikke vloeren heen. Zit je dus te ver weg of boven op zolder, dan kun je er van uit gaan dat je Wifi verbinding slecht is.

Een Wifi versterker maakt het signaal niet zo zeer sterk maar hij breidt het signaal uit. Om deze reden worden Wifi versterkers ook wel Range extenders genoemd.

Een Wifi versterker is een apparaat dat je in het stopcontact kunt steken. Vaak doe je dit op de 1e verdieping. De versterker maakt contact met je router en pikt het Wifi signaal op. Vervolgens stuurt de versterker dit signaal door naar apparaten die in de buurt zijn.

Op deze manier kun je op zolder ook gewoon lekker films streamen of browsen op het internet.

De nadelen van een Wifi versterker

Natuurlijk zit er ook wel een nadeel aan zo’n Wifi versterker. Een Wifi versterker kan namelijk niet alles tegelijk. Hij kan namelijk alleen het signaal van je router ontvangen, óf het signaal doorsturen naar andere apparaten.

Om deze reden kan het zelfs zo zijn dat je Wifi verbinding juist zwakker wordt.

Wat een ander probleem kan zijn is: een Wifi versterker split de sterkte. Wanneer je router normaal gesproken een sterk signaal afgeeft wordt dit verdeelt over twee punten, namelijk de router en de Wifi versterker.

Het probleem hieraan is, is dat de sterkte van het signaal nu gehalveerd is. Zo worden beide signalen zwakker. Wanneer je huidige router al van zichzelf een zwak signaal geeft is een Wifi versterker dus niet aan te raden omdat het dan alleen maar zwakker wordt.

Ook is het zo dat er veel verschillende merken Wifi versterkers op de markt zijn en niet elke Wifi versterker past bij elk type router.

De voordelen van een Wifi versterker

Het gebruikt van een Wifi versterker heeft ook een paar voordelen. Met een Wifi versterker vergroot je het bereik van je Wifi. Hierdoor kun je op lastigere plekken ook gebruik maken van draadloos internet.

Het kan er voor zorgen dat je internet op die lastige plekken sneller en stabieler is. Een Wifi versterker kan dus ook een goedkope en makkelijke manier zijn om Wifi te ontvangen op plekken waar je op dit moment een slechte Wifi bereik hebt.

Andere oorzaken van een slecht Wifi bereik

De oorzaak van een slecht Wifi bereik kan zijn dat je router oud is. Maar het signaal kan ook verstoort worden door bepaalde apparaten of materialen in je huis.

Kijk eens naar de omgeving van je router. Staat er bijvoorbeeld een elektronisch apparaat naast zoals een televisie of een radio? Dan zou dit de oorzaak kunnen zijn van jouw slechte Wifi verbinding.

In de meest ideale situatie staat je router in het midden van de kamer, ver weg van andere elektronische apparaten of apparaten die gebruik maken van Bluetooth.

Op deze manier heb je in de gehele woonkamer een goed Wifi signaal.

Mocht het signaal nog steeds zwak zijn, dan kan het komen doordat de router oud is. Hiervoor zou je contact op kunnen nemen met je internet provider.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen kan een Wifi versterker een goede optie zijn wanneer je op bepaalde plekken een zwak Wifi signaal hebt. Maar zoals aan ‘bijna’ alles, heeft een Wifi versterker zowel voor- als nadelen.

Wifi versterkers zijn niet duur en kun je daarom makkelijk testen. Is het Wifi signaal met een Wifi versterker nog steeds zwak? Dan is het aan te raden om even contact op te nemen met de internet provider.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here