Home Smartphones en tablets Een trage smartphone sneller maken: zo doe je dat!

Een trage smartphone sneller maken: zo doe je dat!

1981
0
DELEN
Smartphone sneller maken

Merk jij steeds vaker bij het gebruiken van je smartphone dat deze trager wordt? Dat is natuurlijk vervelend, want je wil natuurlijk dat het zo snel mogelijk werkt. Als je een trage smartphone hebt, denk je misschien direct aan het kopen van een nieuwe. Echter is dit niet altijd direct nodig. Er zijn namelijk een aantal trucjes die je kunt doen om te proberen jouw smartphone minder traag te maken. Ben jij benieuwd hoe jij jouw trage smartphone weer sneller kunt maken? Wij geven je wat goede tips in dit artikel.

Start je smartphone opnieuw op

Het klinkt misschien logisch, maar het is zeker wel het proberen waard als jouw smartphone niet goed meewerkt: het opnieuw opstarten. Zodra je merkt dat je smartphone enorm traag is, kun je je smartphone uitzetten en deze opnieuw opstarten. Dit kan een goede manier zijn om je smartphone weer wat sneller te maken, want als je jouw telefoon uitzet en opnieuw opstart worden alle achtergrondprocessen stopgezet. 

Kijk of er een nieuwe update beschikbaar is

Als je smartphone traag is, is het ook altijd goed om te kijken of er op jouw smartphone een update beschikbaar is. Hier krijg je vaak een reminder van, maar het kan zomaar zo zijn dat je dit vergeten bent te doen. Je kunt een trage smartphone soms oplossen door de nieuwste update te installeren. Probeer er daarom altijd voor te zorgen om jouw telefoon up-to-date te houden. 

De schoonmaak

Je had deze waarschijnlijk al wel verwacht. De grote schoonmaak is van groot belang om jouw trage smartphone sneller te maken. Ga eens na wat je eigenlijk allemaal op je telefoon hebt staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s en video’s. Grote kans dat op jouw smartphone foto’s en video’s staan die je ook prima op je computer kwijt kunt. Foto’s en video’s kunnen veel ruimte in beslag nemen op jouw smartphone. Het kan daarom een goed idee zijn om deze over te zetten op je computer of door bijvoorbeeld een back-up te maken via Dropbox of iCloud. Wanneer je ervoor kiest om wat foto’s en video’s over te zetten, houd je een stuk meer ruimte over en zal je smartphone automatisch sneller functioneren. Naast foto’s en video’s staan er nog genoeg andere bestanden op je smartphone waar je waarschijnlijk niets of weinig mee doet. Het is daarom altijd goed om te checken hoeveel ruimte iets op je telefoon in beslag neemt. Schoon dit op als je het niet gebruikt. Hoe meer je schoonmaakt op je telefoon, hoe sneller jouw telefoon ervan zal worden. 

Sluit apps die je niet gebruikt

Een grote reden voor een trage smartphone is het feit dat de apps niet volledig of goed worden afgesloten. Wanneer een app niet op de juiste manier wordt afgesloten, blijft deze app op de achtergrond draaien. En je raadt het al, dit kost veel geheugen. Probeer dus echt om zo vaak mogelijk de apps af te sluiten die je toch niet gebruikt. 

Verwijderen van apps

Misschien heb jij al een hele tijd geleden een app gedownload waar je niets mee doet. Dan is het natuurlijk nutteloos om deze op je smartphone te laten staan, want het neemt alleen maar ruimte in. Je smartphone werkt traag? Ga dan eens na welke apps op je smartphone je niet of nauwelijks gebruikt. Gebruik je een app niet vaak of zelfs helemaal niet? Verwijder deze dan gewoon. Dit bespaart je weer ruimte waardoor je smartphone sneller kan gaan werken.

Schakel wifi uit 

Iets dat kan helpen om jouw smartphone sneller te maken, is door je wifi uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt. Je telefoon is namelijk constant op zoek naar nieuwe wifi-netwerken waarmee het wil verbinden. Dit kan ten koste gaan van de snelheid en de batterij van jouw smartphone. Als je dus bijvoorbeeld even de deur uitgaat en je gebruikt je wifi niet, zet je wifi-netwerk dan gewoon uit. 

Schakel bluetooth uit

Je smartphone is traag? Dan kan het ook helpen om eens wat vaker je bluetooth uit te schakelen. Net als bij een wifi-netwerk is het bij bluetooth zo dat er constant gezocht wordt naar manieren om te verbinden. Helemaal als je bijna nooit gebruik maakt van bluetooth kan het handig zijn om dit vaker uit te schakelen. Gebruik dit alleen als je het echt nodig hebt. Door wat vaker je bluetooth uit te schakelen zal jouw smartphone minder traag worden. 

Met bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat je smartphone wat minder traag wordt. Je iPhone werkt traag of je Samsung telefoon is niet al te snel: deze tips kun je dan zeker eens proberen. Werken deze tips ook niet en is jouw smartphone al een aantal jaar oud? Dan kan het uiteraard wel een goede optie zijn om een nieuwe smartphone aan te schaffen. 

DELEN
Vorig artikelAirPods 3: wat kunnen we verwachten?
Volgend artikelNarrowcasting nader uitgelegd
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here