Home Smartphones en tablets Is je smartphone batterij snel leeg? Met deze tips gaat-ie langer mee!

Is je smartphone batterij snel leeg? Met deze tips gaat-ie langer mee!

2231
0
DELEN

Het kleine rode streepje of de melding ‘batterijlading bijna leeg’ komt iedereen waarvan de smartphone batterij vaak leeg is vast bekend voor. Hoe kan de accu van je smartphone nu alweer leeg zijn? Ligt dit aan het type smartphone of gebruik je jouw smartphone écht zo veel? In dit artikel leggen we uit wat je kan doen als de smartphone batterij snel leeg gaat.

Hoe lang gaat de batterij van een smartphone gemiddeld mee?

De gemiddelde levensduur van een smartphone is zo’n 2,5 jaar. Het komt echter vaak voor dat de smartphone korter meegaat. Hoe lang de batterij van je smartphone meegaat, heeft onder andere te maken met hoeveel de smartphone gebruikt wordt en hoe vaak het opladen van de smartphone gebeurt. De levensduur van een batterij van een smartphone verschilt dus per smartphone en gebruik. In principe heeft iedere telefoon tegenwoordig een goede batterij, alleen verschilt de accuduur per smartphone. Het gemiddeld aantal ladingen dat een smartphone batterij meegaat ligt tussen de 500 en 1500.

Welke smartphone heeft de beste batterij? 

Ieder jaar wordt er door middel van verschillende onderzoeken gekeken naar de beste smartphones op de markt. Afgelopen jaar was dit niet anders, en is er een onderzoek gestart waarbij men op zoek ging naar de smartphone met de beste accu. Dit onderzoek, genaamd smartphone met lange accuduur 2019, geeft een duidelijk overzicht van smartphones met een goede batterij en lange levensduur. Wanneer je batterij minder goed begint te werken, kun je ervoor kiezen om een nieuwe smartphone te kopen. Voor diegenen die op zoek zijn naar een smartphone met een grote accu, hebben wij de vijf smartphones met de beste batterij verzameld.

1. De smartphone met de beste batterij van afgelopen jaar is de Motorola Moto G7 Power. Deze smartphone heeft genoeg power voor minimaal één dag, en misschien zelfs voor wel twee dagen.

2. Ook de Huawei P30 Pro staat bekend om de lange levensduur van de batterij van de smartphone. 

3. Samsung Galaxy Note 10 is een smartphone die veel aangeraden wordt als we kijken naar de accuduur. Heb jij een andere Samsung smartphone en gaat de batterij hiervan snel leeg? Wij hebben de beste tips verzameld om de batterij van jouw Samsung smartphone langer mee te laten gaan.

4. De welbekende iPhone kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. De Apple iPhone 11 Pro is een van de smartphones met de beste batterijduur van dit moment. 

5. Naast de vette features van deze smartphone staat ook de Android-smartphone OnePlus 7T Pro bekend om de goede batterij.

Hoe kan je er zelf voor zorgen dat je smartphone langer meegaat?

Het aanschaffen van een nieuwe smartphone is niet altijd nodig om de batterij van je smartphone langer mee te laten gaan. Zo zijn er enkele tips die je zelf kunt volgen:

  • Houd je batterijniveau tussen de 20 en 80%. Zo zal de batterij het langst mee gaan. Het regelmatig opladen tot 100% wordt dan ook afgeraden. 
  • Zet je helderheid lager, zet achtergrondapps uit en schakel locatievoorzieningen uit.
  • Om je batterij van je smartphone goed te onderhouden is het belangrijk dat je bij het opladen in de gaten houdt of je smartphone heet is. Mocht dit het geval zijn, laat de smartphone dan eerst afkoelen. 
  • Gebruik originele opladers en geen namaak-opladers. Hoewel deze namaak-opladers vaak goedkoper zijn dan de echte opladers van de smartphone, brengt dit een groot gevaar met zich mee. Namaak-opladers kunnen zorgen voor grote schade aan je smartphone. 
  • Heb je net een nieuwe smartphone? Zorg er dan voor dat het de eerste keer volledig kan opladen. Fabrikanten leveren vaak een smartphone die niet volledig is opgeladen, om te voorkomen dat er te veel energie wordt verbruikt en de batterij leeg kan raken. Het is daarom noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je met een nieuwe smartphone de batterij de eerste keer tot 100% kan opladen.
Smartphone batterij

Hoe aantrekkelijk het soms ook lijkt om direct een nieuwe smartphone aan te schaffen als de batterij minder goed begint te werken, zo makkelijk is het om eerst zelf even kleine moeite te doen om tijd proberen te rekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here