Home Smartphones en tablets Educatieve apps van Juf Jannie

Educatieve apps van Juf Jannie

3141
0
DELEN
Juf Jannie

Wat vinden kinderen het leuk om een spelletje op de telefoon te spelen. Dat is natuurlijk prima, maar dan is het wel prettig als kinderen er ook wat van opsteken. Er zijn tal van educatieve apps, maar welke apps zijn nu het meest geschikt?

Juf Jannie

‘Juf Jannie’ en haar man zijn beiden onderwijzers in hart en nieren. Toen hun zoontje interesse begon te tonen voor de smartphone, wilden ze hem graag educatieve apps aanbieden. Maar ze liepen tegen het probleem aan dat het Nederlandstalige aanbod zeer beperkt was. Dat is de reden waarom ze besloten om zelf educatieve spelletjes te gaan maken voor hun zoontjes. Ze zien dat zij er enorm veel plezier aan beleven en daarom willen ze de apps delen met andere kinderen.

De apps zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Je kunt ze vinden in de App-store en sommige daarvan ook in de Google Playstore.

Letters Leren en leren lezen

Voor kinderen uit groep 3 zijn er een aantal leuke apps beschikbaar waarmee ze kunnen oefenen met leren lezen. Met Leren lezen voor groep 3 (AppstoreAndroid) oefenen de kinderen met woorden spellen, woorden lezen en zelfs zinnen lezen.

Beheerst een kind nog niet alles letters, dan is de app Letters flitsen voor kinderen (AppstoreAndroid) zeer geschikt. De educatieve app bevat diverse oefeningen zoals het flitsen van de letters, welke letter hoor je nu en welk letter zie je nu? Met deze app kunnen de letters op een leuke en speelse manier geautomatiseerd worden.

Een derde app die zeer geschikt is voor kinderen uit groep 3 is Letters leren lezen (AppstoreAndroid). Met deze app maken kinderen kennis met de letters, ze leren de beginletters van woorden herkennen, en leren het verschil tussen kleine letters en hoofdletters. En er zijn nog meer oefeningen die helpen om te oefenen met de letters.

Voor kinderen die al aardig kunnen lezen is er de app De Leestrein (Appstore). Met deze app gaan kinderen niet alleen woorden lezen, maar ook al verhaaltjes lezen en begrijpend lezen.

Natuurlijk zijn deze apps niet alleen voor kinderen uit groep 3. Ook kinderen uit groep 1/2 die eraan toe zijn kunnen veel plezier met deze educatieve apps beleven. En voor kinderen uit groep 4 die lezen nog wat moeilijk vinden, kunnen de apps ook leerzaam zijn en bijdragen aan het automatiseren van letters en woorden lezen.

Rekenen en tellen

Juf Jannie heeft niet alleen apps ontwikkeld om te oefenen met letters en lezen. Ook zijn er apps beschikbaar waarmee kinderen kunnen rekenen en de cijfers kunnen leren. Met de app Rekenen automatiseren (AppstoreAndroid) oefenen kinderen erbij- en erafsommen tot 10, maar ook tot 20.

De app Tellen en Rekenen (Appstore ) heeft nog meer verschillende oefeningen. Daarmee oefenen kinderen ook met patronen herkennen in een reeks, en ook optellen met een ontbrekend getal.

Maar om te kunnen rekenen is het belangrijk kan kinderen ook goed kunnen tellen. Voor kinderen die nog leren tellen is er de educatieve app cijfers leren en tellen (AppstoreAndroid) en oefenen daarmee de getallen 1 t/m 20.

Er zijn nog meer educatieve apps

Letters, cijfers, vormen, kleuren, Engels, seizoenen, woordenschat over de zee of de kinderboerderij, puzzelen; Juf Jannie beschikt over nog veel meer educatieve apps voor peuters, kleuters en kinderen uit groep 3/4. Zo is er voor elk kind tot ongeveer 7 jaar wel een app beschikbaar die past bij de leeftijd en bij de interesses. Of gebruik het om nog eens wat extra in te oefenen en te automatiseren. Bekijk hier alle apps die ontwikkeld zijn door Juf Jannie.

De apps zijn niet gratis, de prijzen per app zijn verschillend, maar gemiddeld betaal je ongeveer € 4,00 per app.

Leestip: 8x leuke dobbelspelletjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here