Home Huishoudelijk De koelkast van de toekomst: slimme koelkast

De koelkast van de toekomst: slimme koelkast

2968
0
DELEN
Slimme koelkast

Tegenwoordig kunnen veel apparaten verbonden worden met het internet. Alles in huis wordt slimmer, zo is de trend van tegenwoordig dat ook onze koelkasten slimmer gaan worden. Maar wat zijn nu precies slimme koelkasten? Wat kun je er allemaal mee? En wat zijn de voordelen van zo’n slimme koelkast?

Voorraadbeheer

Een smart koelkast maak het leven weer net even dat stukje makkelijker. Het is fijn als iets met je meedenkt. Een van de dingen die je met een slimme koelkast kun doen is het beheren van je voorraad. De binnenkant van de smart koelkast is voorzien van een camera, je hoeft dus niet de koelkast te openen om te zien wat daar in ligt. Met deze camera kunnen er foto’s gemaakt worden van de inhoud en die kunnen via een app naar je telefoon worden verstuurd.

Voordeel? Als je in de supermarkt loopt en je weet bijvoorbeeld niet uit je hoofd hoeveel melk er nog ligt, dan kijk je even via je smartphone in je smart koelkast en je weet of je wel of geen melk mee hoeft te nemen.

Voorraad aanvullen

De allernieuwste smart koelkast beschikt over een functie die voor jou de boodschappen bestelt bij de supermarkt, zodat jij niet meer naar de supermarkt hoeft. Deze koelkast is alleen nog niet beschikbaar in Nederland, dus nog eventjes geduld.

Voordeel? Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen.

Voorkomt het bederven van voedsel

In een slimme koelkast zit een vershoudgedeelte. Als je je groente en fruit daarin bewaart, dan blijft het tot 2 keer langer goed. Er zijn vershoudzones met een instelbare luchtvochtigheid, maar ook is er een lade met een extra lage temperatuur tussen de 0 en 3 graden celsius. En daarmee is deze lade ook zeer geschikt voor vlees en vis.

Een slimme koelkast houd je ook op de hoogte van de houdbaarheidsdatum van de producten in je koelkast. Je krijgt een melding als de houdbaarheidsdatum in zicht komt, maar ook als deze verlopen is. Zo voorkom je dat je melk zuur wordt en dat een vergeten stuk kaas onder je koelkast ligt te beschimmelen.

Voordeel? Je voorkomt voedselverspilling

Superkoel

Ben je vergeten om een fles witte wijn en de flesjes bier koud te zetten? Zet de functie superkoel aan en je wijn en bier is in no-time weer superkoel. Deze functie is ook handig als je tijdens warme dagen je boodschappen uit de supermarkt gehaald hebt. Op deze manier kunnen de producten snel weer op temperatuur worden gebracht.

Voordeel? In no-time superkoel drinken. Supercool toch?!

Recepten op de slimme koelkast

Op een slimme koelkast kun je ook recepten bekijken. Het is zelfs mogelijk dat een koelkast jou inspiratie geeft voor een maaltijd met de ingrediënten die nog in je koelkast liggen. Bovendien wordt ook aangegeven of je nog producten nodig hebt die je nog even in de supermarkt moet gaan halen.

Dubbele deur

Het is ook erg belangrijk dat een koelkast milieuvriendelijk is. De meeste Amerikaanse koelkasten zijn dat niet omdat er veel kou verloren gaat als de grote deur wordt geopend. Een slimme koelkast bestaat daarom vaak uit meerdere deuren. Met de minibar in je koelkastdeur hoef je alleen maar een klein vakje te openen als je iets kleins nodig hebt. Er zijn ook koelkasten met een dubbele deur. Zo heeft LG een glazen deur in de koelkast geplaatst. Klop je 2x op de deur dan gaat er een lichtje branden en dan kun je in een gedeelte van de koelkast kijken. Zo weet je direct hoeveel melk je nog hebt staan in de koelkast zonder dat je de deur hoeft te openen.

Voordeel? Energiebesparend

No frost

De diepvries ontdooien … Dat is vaak niet het leukste klusje in huis. Met een no frost koelkast/vriezen hoef je nooit meer met een föhn in de weer en met een handdoek al dat water opdweilen die vanuit de vriezer zo op je vloer sijpelt.

Voordeel? Nooit meer je diepvries ontdooien.

Welke functies vind jij het belangrijkst?

Het is helaas nog niet zo dat al deze functies op elke slimme koelkast beschikbaar zijn. Ben je toe aan een nieuwe koelkast en je denkt er over om een slimme variant te kopen, zet dan eerst op een rijtje wat voor jou de belangrijkste functies zijn en zoek daar een slimme koelkast op uit.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here