Home Internet Internet door heel je huis met een degelijke wifi versterker!

Internet door heel je huis met een degelijke wifi versterker!

2511
0
DELEN
wifi

Geen wegvallende wifiverbindingen meer! Het is vaak een grote ergernis: door de grote afstand van de router naar je mobiel (of ander apparaat) en andere mogelijke stoorfactoren werkt wifi niet overal optimaal. Dit kan je oplossen door gebruik te maken van een wifi versterker.

Wat doet de versterker?

Een wifi versterker is een klein stukje hardware dat jou verlost van problemen met wegvallende verbindingen. Dit apparaat pakt het signaal op dat vanaf de router is verstuurd en stuurt dit signaal op zijn beurt weer naar de ontvanger toe. Op deze manier kan je ook over grote afstanden gebruikmaken van een draadloze oplossing in het huis. Zo hoef je niet apart kabels te leggen om op bijvoorbeeld zolder toch goed internet te hebben. Het enige echte nadeel van een wifi versterker is dat de bandbreedte halveert, dit komt doordat het apparaat niet tegelijk kan sturen en ontvangen. Wanneer snelheid belangrijk is, zorg dan voor een duurder alternatief zoals een Access point of een multiroom wifi waarbij met meerdere satellietstations gewerkt wordt.

Mogelijkheden

Een wifi versterker is een goedkope oplossing om je wifiverbinding te verbeteren. Je sluit het apparaat makkelijk aan, vaak ben je al door de WPS knoppen van wifi versterker en router in te drukken al klaar. De installatie wordt voor je gedaan door de apparaten zelf. Niet elke router heeft echter de mogelijkheid om dit te doen, controleer dus vooraf of jouw router WPS ondersteunt. Alsnog is de wifi versterker makkelijk binnen enkele minuten naar wens in te stellen. Naast het verbeteren van het draadloos internet in je huis kan je een wifi repeater ook gebruiken om er een ethernetkabel op aan te sluiten. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld een mediaplayer hebt waarop geen wifiverbinding zit en je geen kabels wilt trekken door het huis. Niet elke wifi repeater heeft overigens zo’n optie, kijk dus voor aankoop wat de aansluitmogelijkheden zijn.

Lees ook: Wifi in de auto

Via stroom het netwerk verbeteren

Naast het gebruik van een wifi versterker kan je ervoor kiezen om via het stroomnetwerk je internetsignalen te sturen. Je plugt een powerline adapter in op het stopcontact dat de data stuurt en een adapter die de data ontvangt op een ander stopcontact. Omdat de kwaliteit en snelheid van het internet afhankelijk is van het stroomnetwerk, kan het zijn dat de verbinding minder optimaal is. Daarbij is het altijd aanbevolen om de powerline adapters in dezelfde stroomgroep te plaatsen. De powerline adapter die de data ontvangt, kan op zijn beurt weer de data via wifi zenden. Daarnaast kan je een ethernetkabel hierop aansluiten om vervolgens bijvoorbeeld een router of access point te plaatsen. Zo heb je een handige alternatieve wifi versterker om het netwerk thuis te verbeteren.

De beste optie?

Het is een goed idee om van te voren te bepalen wat de probleemgebieden thuis zijn om zo de juiste wifi extender te vinden. Wanneer je puur je wifi verbinding wilt gebruiken om mails te lezen en websites te openen op een apparaat, dan zal een wifi versterker of een powerline adapter voldoen aan jouw wensen. Wil je zwaardere zaken uitvoeren zoals video’s streamen, dan is het aanbevolen om toch altijd voor de optie van de volledige bandbreedte te gaan. Een wifi versterker zal dan niet meer voldoen, het beste kan je dan investeren in een uitgebreide wifi extender zoals een multiroom wifi opzet. Deze kosten wellicht vele malen meer dan een wifi versterker, maar daar krijg je wel het beste van het beste voor terug in je huis. Zonder het gebruik van allerlei kabels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here