Home Internet Wifi in de auto

Wifi in de auto

2710
0
DELEN

Met de zomer in het vooruitzicht, staat er misschien een autovakantie op de planning. Of je nu in Nederland blijft of Europa gaat verkennen: Wifi in de auto zou toch wel fijn zijn. Het klinkt misschien onmogelijk of luxe, maar Wifi in de auto is makkelijk te realiseren dan je denkt.

Wat heb je nodig voor Wifi in de auto?

Voor Wifi in de auto heb je een mobiel telefoonabonnement nodig, een mifi-router en een autolader. Je kunt mobiele telefoonabonnementen aanschaffen die gericht zijn op 4G-routers. Telefoonaanbieder Tele2 blokkeert bijvoorbeeld sim-only simkaarten voor mobiel gebruik die in een mifi-router worden gebruikt. Kijk goed rond of je een abonnement wilt voor een jaar of een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. In dat laatste geval zou je de wifi alleen kunnen gebruiken wanneer je het nodig hebt. Bijvoorbeeld in de vakantie.

Hoe gebruik je Wifi in de auto?

Wifi in de auto doe je gemakkelijk door de mifi-router in de auto te plaatsen. Het maakt niet uit of je de router ergens vast zet in de auto of dat je hem los neerlegt. Door middel van je telefoon of laptop kun je gewoon gebruik maken van het wifi-netwerk. Waarschijnlijk is je route ook in het buitenland te gebruiken, maar let daar even goed op bij de aanschaf van je abonnement.

Pas op met gebruiken van wifi in de auto

De wifi is natuurlijk alleen bedoeld voor de bijrijders. Het is absoluut niet toegestaan om als bestuurder te gebruik maken van een telefoon of laptop achter het stuur. De wifi in de auto is ideaal voor kinderen, maar ook voor pubers die je graag nog een keertje mee op vakantie wilt nemen. Met wifi in de auto zijn de passagiers net wat langer zoet. Winnen!

Mifi-router gebruiken voor andere doeleinden

Uiteindelijk aangekomen op een camping of hotel zonder wifi, heb je je eigen router bij je. Hierdoor heb je overal in Europa je eigen internet met de snelheid die je gewend bent. Ontzettend fijn en handig! De Mifi-router kun je vaak met een USB-kabel of een autoadapter opladen. Een mifi-router gaat ongeveer 5 uur mee, genoeg voor een lange autorit.

De mifi-router is een uitkomst voor wie onderweg nog internet nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een spelletje, werk, een filmpje kijken of muziek luisteren. Nogmaals: let goed op dat je als bestuurder niet afgeleid raakt door de schermen om je heen. Ook het geluid kan voor afleiding zorgen. Vraag eventueel of passagiers die filmpjes kijken een koptelefoon dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here