Home Huishoudelijk De 8 leukste dobbelspellen

De 8 leukste dobbelspellen

2172
0
DELEN
Dobbelspel

Eerder deze week kwam er een artikel online waarbij 8 tips werden gegeven voor leuke kaartspellen. Het voordeel van kaartspelletjes zijn dat ze meestal in een klein doosje zitten en dus ideaal zijn om mee te nemen op vakantie. Ook een dobbelspel is leuk om te spelen en vaak ook makkelijk mee te nemen op reis vanwege het kleine doosje. Zo kun je flink wat verschillende spelletjes meenemen. In dit artikel geven we 8 tips van leuke dobbelspellen.

Qwixx – White Goblin Games

Qwixx is een dobbelspel waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten. Degene die aan de beurt is, gooit de dobbelstenen, maar iedereen kan de worp benutten. Hoe meer getallen je na de worp aan kunt kruisen, hoe meer punten je verdient. Qwixx is winnaar en genomineerd voor diverse spellenprijzen. Vanwege de eenvoudige spelregels is het binnen één minuut te leren. Het is een vlot, verrassend en verslavend dobbelspel. Je wilt direct nog een potje.

Regenwormen – 999 Games

Regenwormen is een dobbelspel voor 2-7 spelers vanaf ongeveer 8 jaar. De speler die aan de beurt is gooit de 8 dobbelstenen. De speler kiest daarna een symbool en legt van dat symbool alle dobbelstenen opzij. Daarna mag je óf nogmaals gooien, of een tegel pakken. Als je nogmaals gooit, mag je daarna weer alle dobbelstenen van een bepaald symbool opzij leggen. Maar dat mag niet hetzelfde symbool zijn als in je vorige worp. Dat maakt het spannend. Durf je het niet meer aan om verder te gooien, dat tel je de punten van de opzij gelegde dobbelstenen bij elkaar op en pak je de bijbehorende tegel. En hoe hoger de opgetelde som, hoe meer regenwormen je verdient. De speler met de meeste regenwormen wint het spel.

Catan het dobbelspel – 999 Games

Elke speler krijgt een velletje papier met daarop de straten, dorpen en steden, bekend van het bordspel. Als je aan de beurt bent mag je 3x gooien om de beste worp samen te stellen. Zo bouw je Catan worp na worp op. Elke straat, dorp of stad levert je punten op. Kun je een keer niks met je worp, dan krijg je strafpunten. Heb je een ridder in je bezit, dan heb je de mogelijkheid om een dobbelsteen naar een grondstof die je nog nodig hebt te draaien. Catan het dobbelspel is voor 1-4 personen vanaf 7 jaar. Het is een vlot spel wat je in een minuut of 20 weg speelt.

1000 bommen en granaten – 999 Games

Houd je van spellen waarbij je steeds moet kiezen tussen stoppen of doorgaan? Dan is dit nieuwe spel van 999 Games wat voor jou; 1000 bommen en granaten. Het is een eenvoudig spel voor de echte gokliefhebber. Degene die als eerst een bepaald aantal punten heeft, wint het spel. Maar houd wel rekening met de extra bonussen die je kunt verdienen, of de strafpunten die je kunt krijgen. Al met al een superspannend spel.

Yahtzee – MB

6 dobbelstenen, een scoreblok en een pen is alles wat je nodig hebt voor dit spel. Yahtzee is een echte klassieker en stamt al uit het jaar 1954. Je gooit de 6 dobbelstenen. Daarna mag je nog een tweede en een derde keer werpen en na elke worp een aantal dobbelstenen opzij leggen. Na 3 worpen moet je je combinatie onderbrengen bij één van de dertien categorieën op je scoreblok. Je mag elke categorie maar één keer invullen per spel. Als alle categorieën zijn ingevuld worden de punten opgeteld en degene met de meeste punten wint het spel. Het is ook mogelijk om dit leuke dobbelspel met 1 persoon te spelen.

Apenkolder – Tienminspellen.nl

Hoe klein wil je het hebben; 15 fiches, 1 dobbelsteen en de spelregels in één luciferdoosje. Apenkolder is een spel voor 2 spelers.
Tien jongensaapjes vinden in het bos vijf meisjesaapjes. Er zijn 5 blauwe jongens en 5 bruine jongens. Die spelen tegen elkaar. Er zijn macho’s, watjes en brulapen. Wie z’n jongens heeft als eerste alle vijf verkering? Die is de gelukkige winnaar!

Boonanza het dobbelspel – 999 Games

Boonanza het Dobbelspel is gebaseerd op het bekende kaartspel. Elke speler krijgt twee kaarten waarop verschillende orders staan. Deze moeten in volgorde afgewerkt worden. Dit doe je door te dobbelen. Heb je voldoende orders van de kaart vervuld, dan ontvang je dukaten en krijg je een nieuwe oogstkaart. En hoe meer orders je van de kaart vervult, hoe meer dukaten je verdient. Wie als eerste 13 dukaten heeft verdiend, die is de winnaar. Dit leuke familiespel is geschikt voor 2 – 5 personen.

Dobbelland – White Goblin Games

Dobbelland is een vlot dobbelspel voor de hele familie met eenvoudige spelregels. Je kunt het spel met 2-4 personen spelen. Je gooit in je beurt de dobbelstenen en kiest een kleur. Kruis zoveel velden aan als de kleur die je gekozen hebt. De andere spelers mogen ook direct meedoen in jouw beurt en een andere kleur aankruisen. Het lijkt makkelijk, maar dan komt tactiek om de hoek kijken; je moet precies uitkomen met de gegooide dobbelstenen. En bovendien leveren schatvelden weer bonuspunten op. Wie als eerste alle negen schatvelden of alle velden van een kleur heeft aangekruist, is de winnaar.

Welk dobbelspel vind jij het leukst?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here