Home Smartphones en tablets Dit zijn de voor- en nadelen van een sim only abonnement

Dit zijn de voor- en nadelen van een sim only abonnement

1955
0
DELEN
Sim only voor- en nadelen

Als je een nieuwe telefoon wilt kopen, is het ook belangrijk om na te denken over je abonnement. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement met telefoon, maar is het ook een optie om te gaan voor een sim only abonnement. Beide mogelijkheden hebben weer eigen voor- en nadelen. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een sim only? Wij brengen je op de hoogte en zetten het hieronder voor je op een rijtje.

De voordelen van een sim only abonnement

Voordat we je meer kunnen vertellen over de voor- en nadelen van een sim only abonnement, is het eerst goed om te weten wat dit nou eigenlijk inhoudt. Want wat is sim only? Een sim only abonnement is een mobiel abonnement zonder toestel. Je betaalt in dit geval dus alleen voor de bundel die je kiest en betaalt niet maandelijks ook een bijdrage voor je telefoon. Hieronder vertellen wij je meer over de voordelen van dit abonnement.

Goedkoop

Een van de grootste voordelen van een sim only abonnement is het feit dat het goedkoper is dan een mobiel abonnement met toestel. Dit heeft alles te maken met het feit dat je bij sim only natuurlijk alleen betaalt voor je bundel, wat bij een mobiel abonnement met toestel niet het geval is. Je betaalt alleen voor je MB’s en belminuten en hier hoef je helemaal niet zo veel geld aan kwijt te zijn. 

Maandelijks opzegbaar

Naast het feit dat een sim only stuk goedkoper is, is het ook een voordeel dat dit maandelijks opzegbaar is. Verschillende providers bieden jou deze mogelijkheid, waardoor je veel vrijheid ervaart. Op deze manier kun je snel switchen van abonnement indien nodig, zonder dat je vast zit aan een bepaalde tijd van een contract.

Het is flexibel

Wat ook een van de voordelen is van een sim only abonnement, is dat het flexibel is. Wanneer je zo’n abonnement afsluit, moet je zelf bepalen hoeveel mobiele data en belminuten je wilt hebben. Het kan zomaar zijn dat je na een tijdje merkt dat je hier niet genoeg aan hebt of juist dat je teveel hebt. In dit geval is sim only zeer flexibel, want je kunt het snel omlaag of omhoog bijstellen. Bij een abonnement met toestel is dit vaak lastiger en ben je minder flexibel.

Je kiest zelf je telefoon

Het fijne aan een sim only abonnement is dat je zelf je telefoon kunt kiezen. Welke telefoon je ook wilt, je kunt hiervoor kiezen. Bij een abonnement met toestel heb je vaak de keuze uit slechts een aantal toestellen, waardoor je keuze meer beperkt is. Jij kiest bij een sim only dus zelf je favoriet, want dit abonnement is geschikt voor alle telefoons. Bovendien kun je hiermee wisselen van telefoon wanneer je maar wilt, wat ook vrijheid biedt.

De nadelen van een sim only abonnement

Een sim only abonnement heeft niet alleen voordelen, ook zijn er wat nadelen het benoemen waard. Zodra je de voor- en nadelen hiervan weet, wordt het namelijk makkelijker voor jou om te bepalen of het iets voor je is of niet. Hieronder zetten wij de nadelen op een rijtje.

Nieuwe telefoon kan duur zijn

Als je een abonnement met telefoon kiest, betaal je een bijdrage per maand voor deze telefoon. Je hoeft dus niet in één keer een grote uitgave te doen, wat wel zo is bij sim only. Dit is dan ook zeker een van de grootste nadelen van sim only. Als jij bijvoorbeeld wilt beschikken over een gloednieuw toestel, dan kan dit flink gaan oplopen in de kosten.

Simlock vrij

Een ander nadeel is dat je toestel wel simlock vrij moet zijn. Hoewel dit tegenwoordig bij zowat iedere telefoon het geval is, kan het bijvoorbeeld zo zijn dat wanneer je even een oude telefoon moet lenen je problemen krijgt. De nieuwe sim only simkaart past dan namelijk niet altijd in de telefoon. Let hier dus goed op!

Snel internet is vaak duurder

Tenslotte is het een nadeel dat snel internet vaak wat duurder is bij sim only Providers van sim only vragen hier vaak meer geld voor dan dat je kiest voor een abonnement met toestel. Als je dus gebruik wilt maken van extra services als bijvoorbeeld 4G of 5G, moet je vaak wat meer geld betalen per maand.

Kortom: er zijn zowel voor als nadelen van een sim only abonnement te benoemen. Als je een nieuwe telefoon wilt kopen, is het belangrijk om hier dus over na te denken. Weeg de voor- en nadelen voor jezelf tegen elkaar af, zodat je hier de juiste keuze in kunt maken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here