Home Business Verbeter je online vindbaarheid met SEO!

Verbeter je online vindbaarheid met SEO!

1939
0
DELEN
Verbeter je online vindbaarheid met SEO!

Als organisatie is het tegenwoordig fundamenteel om online vindbaar te zijn. Het werven van nieuwe klanten gebeurt voornamelijk via het internet, dus is het wel zo fijn als potentiële klanten je bedrijf kunnen vinden. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Zo stijg je in de ranglijst en kun je een stuk meer klanten aantrekken. Niet alleen voor bedrijven is SEO geschikt, ook als je bijvoorbeeld een eigen webshop runt of een digitaal portfolio hebt kun je hiervan gebruikmaken. Graag aan de slag met SEO? Hieronder geven we je de nodige informatie!

In vogelvlucht: de werking van SEO

Om je organisatie te optimaliseren voor zoekmachines zul je eerst wat onderzoek moeten verrichten. Het is namelijk belangrijk dat je op de hoogte bent de zoekwoorden die trending zijn binnen jouw sector, zodat je hier op in kan spelen. Je kunt dit gemakkelijk doen door Google Trends erbij te pakken en de populariteit van gerelateerde begrippen te controleren. Je moet precies weten wat potentiële klanten intypen om op jouw product of dienst uit te komen. Als je wat populaire zoektermen hebt weten te vinden ga je vervolgens aan de slag met het maken van web content waarin deze termen verwerkt zijn. Laat de zoekwoorden terugkomen op je webpagina om zo te stijgen in de zoekmachine ranglijst. 

SEO kan best lastig zijn. Als je niet precies weet hoe het werkt kan het zijn dat je er niet alles uit kan halen wat erin zit. Mocht je er wat moeite mee hebben, dan is het ook een mogelijkheid om een marketingbureau in te schakelen. Deze bureaus zijn namelijk niet alleen gespecialiseerd in social media marketing, maar kunnen je ook ondersteunen bij zoekmachine optimalisatie. Het bureau zal eerst een analyse uitvoeren om interessante zoektermen te vinden en vervolgens een passend plan opstellen. Mocht je dus wat extra hulp gebruiken als het op SEO aankomt, schakel dan een marketingbureau uit de buurt in!

Naast SEO ook met SEA aan de slag

Naast SEO ook met SEA aan de slag

SEO is niet de enige mogelijkheid om je online vindbaarheid te verbreden. Je kunt namelijk ook gebruik maken van SEA (Search Engine Advertising). Tegen betaling kun je met SEA je organisatie adverteren op zoekmachines. Je adverteert op relevante zoektermen en staat zo bovenaan de ranglijst als een potentiële klant deze term intypt. Het grote verschil is dus dat je betaalt voor SEA en niet voor SEO. Per bezoeker die op je website klikt betaal je een bedragje.

Je kunt natuurlijk de twee met elkaar combineren. Zorg dat je website SEO-proof is zodat je vindbaar bent voor geïnteresseerden. Zorg dat alle content op je website is geoptimaliseerd: de titel, de bodytekst en ook de afbeeldingen. Mocht je wat extra aandacht willen krijgen bij specifieke termen, dan kun je adverteren op deze zoektermen. Een groot voordeel is dat je zo een specifieke doelgroep kan bereiken. Op het moment dat iemand op zoek is naar jouw product of dienst zal jij bovenaan staan. De website traffic komt dus echt van geïnteresseerden, waardoor je kunt rekenen op een vergrote klantenstroom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here