Home Computers Een paar interessante laptoptrends van 2022 op een rij

Een paar interessante laptoptrends van 2022 op een rij

2057
0
DELEN
Laptop trends

Heb je een nieuwe laptop nodig? Dan zijn er veel dingen waar je rekening mee kunt houden. Van het kiezen van een geschikt formaat tot het nadenken over het geheugen van de laptop: er zijn dingen waar je op kunt letten tijdens de zoektocht. Vind jij het leuk om met de laatste trends mee te lopen? Dan kan het interessant zijn om op de hoogte te blijven van laptoptrends. Er zijn een aantal trends op het gebied van laptops die leuk zijn om te weten. Wellicht maakt dit de keuze voor de perfecte laptop ook wel makkelijker voor je. Hieronder sommen wij een paar interessante trends van 2022 op een rij, dus lees gauw verder als je hier benieuwd naar bent.

Langere batterijduur

Een trend van 2022 op het gebied van laptops die je in gedachten kunt houden als je naar nieuwe laptops aan het kijken bent, is een laptop met lange batterijduur. Naar verwachting zullen er in 2022 laptops op de markt komen met een langere accuduur dan gewoonlijk. Waar de gemiddelde accuduur van een laptop tussen de 8 en 12 uur varieert, kan het dus zo zijn dat in 2022 een langere accuduur wordt gehaald. En dit is mooi meegenomen, zeker als je veel gebruik maakt van je laptop. Ook voor als je jouw laptop veel onderweg gebruikt, is dit een mooi voordeel. Het is tenslotte enorm vervelend als je batterij leeg is onderweg en je niet de mogelijkheid hebt om weer op te laden. Door een langere accuduur kun je dit sneller voorkomen, omdat je laptop niet zomaar leeg zal zijn!

Lichte laptops

Waar we een aantal jaar geleden en nog steeds soms wel zware laptops voorbij zien komen, zal dat in 2022 minder worden. Lichte laptops zijn namelijk helemaal hot en naar verwachting blijft dit in de toekomst ook zo. Het gewicht van moderne laptops van tegenwoordig ligt dus laag, waardoor je het ook zo ergens mee naartoe neemt. Wel zo handig!

Opvouwbare laptops

Een trend die in 2022 ook lijkt door te zetten, zijn de opvouwbare laptops. Waar we dit tegenwoordig al steeds meer zien bij telefoons, zullen dus ook laptops met deze functionaliteit vaker geproduceerd worden. Gemakkelijk je laptop opvouwen tussen het toetsenbord en het scherm of de schermen zelf opvouwen: niets is meer te gek.

Snelle en grote SSD-capaciteiten

Nieuwere laptops van tegenwoordig zijn vaak voorzien van een SSD. Dit integrale deel kan een harde schijf vervangen en dit is zeer fijn. Met een SSD ben je in staat om gegevens makkelijk op te slaan. Een trend op het gebied van SSD is het feit dat deze sneller en groter worden. Meer en meer laptops tegenwoordig beschikken over een indrukwekkende snelheid en grootte, waardoor je binnen no time gegevens kunt opslaan. En ook zal je opslag bij een grote capaciteit niet snel vol zitten, wat een mooi voordeel is. Neem de nieuwe MacBook air 2022 als voorbeeld. Hier kun je al kiezen voor 256 of 512 GB aan SSD, waar je veel aan kunt hebben. 

Laptops die Wi-Fi 6E ondersteunen

Een van de laptop trends die je ook in gedachten kunt houden, zijn laptops die Wi-Fi 6E ondersteunen. Dit is de nieuwste Wi-Fi standaard en het is dus goed als je laptop dit ondersteunt. In dit geval kun je profiteren van enorme snelheden, wat jouw gebruiksgemak verhoogt. 

Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een nieuwe laptop?

Naast de trends die je in gedachten kunt houden, zijn er nog een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden tijdens jouw zoektocht. Ten eerste is het belangrijk om na te denken over het formaat en het gewicht. Ook is het goed om de batterijduur van verschillende laptops te vergelijken. Nog meer om op te letten zijn het besturingssysteem, de bediening en het beeldscherm. Het kiezen van een perfecte laptop is dan ook vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt tenslotte wel dat je er eentje kiest die weer voor een lange tijd mee kan gaan. Besteed dus voldoende tijd aan je zoektocht en vergelijk producten met elkaar. Dan moet het je uiteindelijk vast lukken om een geschikte keuze te maken.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er dus meerdere trends op het gebied van laptops in 2022. Of deze trends daadwerkelijk zo populair gaan worden, is natuurlijk nog maar afwachten. Maar met de groeiende technologieën en functionaliteiten, kunnen we zeker weer een hoop laptops van goede kwaliteit verwachten dit jaar. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here