Home Televisie Apple TV 4K 2021: dit kunnen we verwachten

Apple TV 4K 2021: dit kunnen we verwachten

1816
0
DELEN
Apple TV

Binnenkort is het zover: dan begint de verkoop van de Apple TV 4K 2021. Ben jij een echte liefhebber van de Apple TV? Dan kan deze nieuwe variant misschien wel iets voor jou zijn. Maar wat kunnen we allemaal met de Apple TV 4K 2021? En wat zijn de verschillen in vergelijking met zijn voorganger? Wij zetten het allemaal voor je op een rij in dit artikel!

Wat is de Apple TV 4K 2021?

Op 20 april 2021 werd de nieuwe Apple TV 4K 2021 gepresenteerd door Apple tijdens een event. Deze nieuwe Apple TV 4K 2021 is de tweede generatie en de opvolger van de Apple TV 4K. Een Apple TV is een multimedia-apparaat dat het mogelijk maakt om films, foto’s en video’s te bekijken via jouw televisie. Er zijn al meerdere Apple TV’s uitgebracht. De Apple TV 4K 2021 belooft in ieder geval veel goeds met veel nieuwe specificaties.

Wat zijn de specificaties?

De nieuwe Apple TV heeft een A12 Bionic Chip processor. Dit maakt het mogelijk om 4K films en games met 60 hertz te ondersteunen. Door de A12 Bionic Chip processor kunnen bewegende beelden vloeiend op jouw televisie voorbijkomen, zonder dat de beelden steeds vastlopen. De A12 chp is razendsnel en ontzettend krachtig. Naast de A12 Bionic processor biedt de Apple TV 4K 2021 ook ondersteuning voor wifi 6. Echter is dit alleen handig als jouw router dit ook ondersteunt. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om een snellere draadloze verbinding te hebben.

De vernieuwingen van de nieuwe Apple TV hebben veel te maken met het beeld dat je ziet op jouw televisie. Hierbij kun je denken aan specificaties als High Frame Rate HDR en Dolby Vision. Snelle beelden kunnen hiermee vloeiend afspelen. Bovendien is het zo dat bij de nieuwe Apple TV 4K 2021 de kleuren helder en realistischer zijn. Je vraagt jezelf misschien af hoe dit kan, aangezien het niet de Apple TV is die de kleuren op je televisie weergeeft, maar je televisie zelf. Apple zou Apple immers niet zijn als ze hier niet iets op zouden verzinnen. En dat is gelukt. Als je bijvoorbeeld een iPhone uit de iPhone 12 reeks in je bezit hebt, kun je een kalibratie uitvoeren. Zodra het beeld van de Apple TV op jouw televisie getoond wordt, kun je met behulp van jouw iPhone de tekortkomingen van jouw televisie compenseren. Door middel van jouw iPhone kan de Apple TV het beeld bijstellen, waardoor de kwaliteit op jouw tv dus ook beter wordt. Dit is natuurlijk een hele toffe functie. Echter dien je dus wel over een moderne iPhone te beschikken om dit te kunnen uitvoeren, want anders zal het qua beeldkwaliteit niet zo’n groot verschil zijn. 

De HDMI heeft een upgrade gehad. Zo is het van HDMI 2.0a naar HDMI 2.1 gegaan. Hierdoor kan de maximale beeldkwaliteit hoger worden. Echter is het wel zo dat voor de beste beeldkwaliteit je ook een goede televisie nodig hebt die over de nieuwste technologieën beschikt.

Iets dat ook nieuw is bij de Apple TV 4K 2021, is de afstandsbediening. De welbekende zwarte Siri Remote wordt namelijk vervangen door een grijs-zwarte variant. Daarnaast is de lengte wat groter en is de afstandsbediening wat dikker. De grootste verschillen van deze afstandsbediening hebben te maken met het touchpad. Het touchpad bij de nieuwe Apple TV is namelijk cirkelvormig en heeft in plaats van twee maar liefst drie opties om te bedienen. 

Wat zijn de verschillen met zijn voorganger?

We hebben al wat verschillen tussen de Apple TV 4K van 2020 en Apple TV 4K 2021 hierboven benoemd, maar nog even duidelijk op een rij: 

  • Nieuwe, krachtige processor (A12 Bionic chip processor)
  • HDR en Dolby Vision, waardoor kleuren op de beste manier worden weergegeven
  • Nieuwe HDMI-aansluiting, voor de mogelijkheid om hogere kwaliteit beeld en geluid te krijgen.
  • Siri Remote in een andere stijl met extra bedieningsmogelijkheden

Wat is de prijs van de Apple TV 4K 2021?

Nu is het natuurlijk de vraag hoe duur de nieuwste Apple TV is. Dit is afhankelijk van de opslag die je kiest. Je kunt kiezen uit een 32GB of 64GB variant. De 32GB Apple TV 4K 2021 heeft een prijs van 199 euro en de 64GB een prijs van 219 euro. 

Kortom, de nieuwe Apple TV heeft weer veel mooie nieuwe toevoegingen. Als jij een fan bent van de Apple TV, kan dit zeker weer een product zijn dat op jouw wensenlijstje mag. Zou jij overwegen om de nieuwe Apple T4 4K 2021 te kopen of vind je het overbodig met alle technologieën van televisies tegenwoordig?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here