Home Computers Zo sluit je een IPad of MacBook aan op je televisie

Zo sluit je een IPad of MacBook aan op je televisie

1806
0
DELEN
Zo sluit je een IPad of MacBook aan op je televisie

Het is tegenwoordig op steeds meer manieren mogelijk om beelden te streamen op een smart-tv. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt met een IPad of MacBook.

Er zijn namelijk meerdere manieren waarop de verbinding gemaakt kan worden.

Verbinden via Airplay en televisie

Met Apple Airplay kunnen video’s gestreamd worden naar een televisie. Het is een simpele manier, maar vereist wel de juiste apparaten in huis. Via he Airplay-icoontje komen de beschikbare apparaten in beeld om op te streamen. Om verbinding met de televisie te maken moet het juiste apparaat geselecteerd worden. Echter zijn nog niet allemaal geschikt voor Airplay. Als de tv er niet tussen staat is hij waarschijnlijk niet geschikt. Gelukkig zijn er nog andere manieren om de IPad aan te sluiten, zonder dat er een nieuwe tv voor gekocht moet worden.

Verbinden via AppleTV of Chromecast

Het is ook mogelijk om te streamen via een kleine gadget voor de tv. AppleTV is een kastje wat aangesloten wordt op de tv door middel van een HDMI-kabel. De MacBook of IPad maakt verbinding via Airplay en vervolgens wordt het via het apparaat op de televisie uitgezonden. Een andere optie is een Chromecast. Ook deze wordt door middel van een HDMI-kabel in de tv geplugd. De Chromecast en de Laptop/IPad dienen allebei op hetzelfde wifi-netwerk aangesloten te zijn. Selecteer het stream icoontje bovenin het beeldscherm en maak verbinding met de Chromecast. Het is een simpele manier om op tv te streamen zonder kabels te gebruiken. Het nadeel is dat de AppleTV best duur is. Een Chromecast is goedkoper, maar nog steeds prijzig.

Verbinden doormidden van een HDMI-kabel

Verbinden doormidden van een HDMI-kabel

De meeste simpele en goedkoopste manier voor streamen op een televisie is doormiddel van een HDMI-kabel. Echter is het op de meeste apparaten van Apple niet mogelijk om een HDMI-kabel aan te sluiten. Een verloopstuk van HDMI naar USB biedt oplossing. Samen met een HDM-kabel is het beeld van de IPad zo aangesloten op de TV. Deze oplossing is goedkoper dan de bovengenoemde opties. HDM-kabels zijn verkrijgbaar in een simpele uitvoering of met een draaibaar verloopstuk. Dit is handig wanneer er weinig ruime achter de televisie zit.

Wat kan er gestreamd worden?

Met de boevengenoemde oplossingen is het mogelijk om te streamen met alle bekende dienst, Netflix, Disney, Videoland, Amazone Prime, YouTube. Alles is mogelijk. In het geval van een oudere televisie kan een HDMI-kabel oplossing bieden en de aankoop van een nieuwe televisie voorkomen.

Conclusie

Er zijn drie manieren om een IPad of MacBook aan te sluiten op een televisie. Het makkelijkste is via de televisie zelf, maar aangezien niet elke tv geschikt is kan dat erg duur zijn. De AppleTV en Chromecast bieden een goede draadloze oplossing, maar zijn ook niet goedkoop. De HDMI-kabel met koppelstuk is waarschijnlijk het goedkoopst. Het enige nadeel is dat het streamen op deze manier niet draadloos gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here