Home Computers De voor en nadelen van een USB C kabel

De voor en nadelen van een USB C kabel

2559
0
DELEN
De voor en nadelen van een USB C kabel

Een tijd geleden zijn veel apparaten over gegaan op USB C kabels. Dit is in principe de opvolger van de micro USB. Alle smartphones gingen over op deze nieuwe aansluiting, maar wat is nou eigenlijk het voordeel ervan. In dit artikel wordt behandeld wat een USB C kabel doet. 

Waarom gaat iedereen massaal over op de USB C kabel?

De reden dat iedereen overgaat naar USB C is de veelzijdigheid. Zelfs Apple heeft bij de nieuwe MacBooks de oude USB-aansluiting vervangen. De kabel is op verschillende apparaten toe te passen:

                Smartphones: Voor de mobiele telefoon vervult de kabel meerdere functies. Allereerst laadt hij de accu op. Ten tweede zorgt hij voor overdracht van geluid. Het is dus mogelijk om muziek te luisteren. Ook is het mogelijk om data over te dragen naar een laptop. Dit is de reden dat smartphone producenten USB C gebruiken.

                Laptops: Voor een laptop is de USB C te gebruiken voor dataoverdracht. De kabel is instaat om 40 gigabyte per seconde te verwerken. Dit is echter wel afhankelijk van de poort op je laptop.

                Monitoren: Met een USB C kabel is het mogelijk om een laptop of computer aan te sluiten op een monitor zonder converter. Ook is het mogelijk om aan apparaten op te laden aan de monitor via deze draad. De maximale resolutie is 3840×2160 met 60 frames per seconde.

                USB C sticks: Er zijn ook USB-sticks in een C-uitvoering. Het is mogelijk om op een snelle manier data over te dragen. De snelheid is maar liefst 450 megabytes per seconde. Dit maakt het mogelijk om een film van 10 GB binnen een halve minuut over te zetten. Grote bestanden kunnen dus moeiteloos verplaatst worden. 

De voordelen van een USB C kabel

De voordelen van een USB C kabel

                Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van een USB C kabel. Allereerst is er een klein voordeel bij het inpluggen. De USB C is namelijk omkeerbaar. De kabel er verkeerd om in te steken kan niet meer. Verder zijn de grote voordelen:

                Sneller opladen: Een ouderwetse USB-poort kan slechts 15 watt stroom leveren. Met de USB C is dit 100 watt. Dit betekent dat een telefoon supersnel oplaadt. Het is zelfs mogelijk om een externe harde schijf of laptop van stroom te voorzien met een USB C kabel.

                Sneller data overdragen: Het overdragen van data gaat sneller dan ooit. De USB C draagt tot 10GB per seconde over afhankelijk van de poort waar hij in zit. 

                Beeld overbrengen: Omdat de USB C kabel zoveel aan kan, is het ook mogelijk om beeld op een goede manier over te brengen. Zoals eerder aangegeven gaat dit om beelden met resoluties tot 3840×2160. De USB C is ook compatibel met HDMI. Dit scheelt ingangen op nieuwe apparaten. Meer dan een USB C poort is niet nodig.

De nadelen van USB 

Er is ook een klein nadeel van de USB C. Het design van apparaten moet tegenwoordig strak en compact. Door de veelzijdigheid van de USB C kabel verdwijnen er steeds meer poorten op de computer. Dit kan vervelend zijn als je meerdere apparaten tegelijk wil aansluiten op bijvoorbeeld je laptop. Dit kan ook als voordeel gezien worden.

Conclusie

De USB C kabels en sticks zijn veelzijdig en een grote verbetering vergeleken met de oude USB-kabels. De grote verbetering is dat hij multifunctioneel is. Het scheelt andere kabels en overbodige toegangspoorten op toekomstige apparaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here