Home Smartphones en tablets Apple Glass: wat is het en wat kunnen we ermee?

Apple Glass: wat is het en wat kunnen we ermee?

2085
0
DELEN
Apple Glass

Dat Apple het ene na het andere gave product op de markt zet, is al bekend. Maar waar Apple nu mee bezig is, wordt misschien wel spectaculairder dan ooit. De Apple Glass, een augmented reality-bril, belooft namelijk wederom een succesvol product van Apple te worden. Maar wat is Apple Glass, en wat kunnen we ermee? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat is Apple Glass?

Er gaan al lange tijd geruchten rond dat Apple bezig is met een augmented reality-bril. Hoewel er werd verwacht dat deze Apple AR bril de naam iGlass zou krijgen, is onlangs bekend gemaakt dat de naam Apple Glass hoogstwaarschijnlijk gebruikt gaat worden. 

De Apple Glass draait volledig om augmented reality. Bij augmented reality worden beelden van de werkelijkheid weergegeven, maar wel elementen toegevoegd. Bij AR is het dus mogelijk om de echte wereld nog steeds te kunnen zien. De omgeving is hierbij alleen vermengd met andere elementen, zoals bijvoorbeeld hologrammen. Bij de Apple Glass worden met AR zulke beelden op de glazen van de bril geprojecteerd. 

Augmented reality (AR) en virtual reality (VR) wordt vaak door elkaar gehaald. Waar het bij augmented reality mogelijk is om de omgeving en echte wereld te zien, is dit bij virtual reality niet het geval. Hierbij kom je als gebruiker namelijk in een virtuele wereld, waarbij je niets meer ziet van de omgeving waar je je in bevindt. De mogelijkheid is zeker aanwezig dat Apple een combinatie van AR en VR zal gebruiken voor de Apple Glass. Wel wordt er verwacht dat Apple in de toekomst ook een exclusieve VR-bril zal uitbrengen. Apple zou Apple namelijk niet zijn als zij niet continu met de nieuwste technologieën op de markt komen.

De Apple Glass heeft geen eigen processor. Het werkt volledig samen met een iPhone. Alles zal dus bestuurd moeten worden door hulp van de iPhone. Daarnaast is het mogelijk dat je met handgebaren op en voor de bril kunt bedienen. Tevens zou de bril draadloos opgeladen kunnen worden. 

Hoe ziet de Apple Glass eruit?

Om gebruikers niet af te schrikken, gaat de bril er hoogstwaarschijnlijk zoveel mogelijk uitzien als een normale bril. Er wordt verwacht dat de Apple Glass daarnaast geen camera bevat. Wel zal het over een LiDAR-scanner beschikken, die de diepte van de ruimte voor de gebruiker nauwkeurig vast kan leggen.

Hoe duur is de Apple Glass?

De augemented reality-bril van Apple zou een prijs van 499 dollar krijgen. Echter is dit wel de prijs voor een standaardmontuur. Heb jij een bril nodig op een bepaalde sterkte? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk meer moeten betalen voor de Apple Glass.

Wanneer is de release van de Apple Glass?

De geruchten over de releasedatum van de Apple Glass lopen vrij uiteen. Er werd verwacht dat de release hiervan aan het einde van 2020 zou zijn, maar door de coronacrisis wordt dit waarschijnlijk vertraagd. Dat betekent dat de bril niet eerder dan 2021 of 2022 op de markt is. Nog even geduld dus!

DELEN
Vorig artikelPodcasts op Spotify steeds populairder
Volgend artikelWat maakt de app TikTok zo populair?
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here