Home Internet Podcasts op Spotify steeds populairder

Podcasts op Spotify steeds populairder

2243
0
DELEN
Podcast Spotify

Hoewel je normaal gesproken een podcast luistert via een website, app of op bijvoorbeeld YouTube, wordt het luisteren van een podcast op Spotify ook steeds populairder. En dit is natuurlijk ontzettend handig, want veel mensen maken al gebruik van deze app. In dit artikel vertellen we meer over de populariteit van podcasts op Spotify.

Wat is een podcast op Spotify?

Een podcast is een soort radio-interview op internet. Het leuke aan een podcast is dat je zelf bepaalt wanneer je deze podcasts luistert. Er zijn ontzettend veel verschillende podcasts, over allerlei verschillende onderwerpen. Zo kun je kiezen voor podcasts die dicht bij jouw interesses liggen. Podcasts zijn al op veel websites op het internet te vinden. Maar het is tegenwoordig nog makkelijker om podcasts te beluisteren, namelijk via Spotify! Deze app biedt naast het grote aanbod aan muziek, ook steeds meer podcasts aan. De app heeft zelfs exclusieve interessante podcasts, die je nergens anders kunt beluisteren dan op Spotify. 

Hoe beluister ik een podcast op Spotify?

Het beluisteren van een podcast op Spotify is vrij simpel. Het werkt namelijk hetzelfde als dat je naar een nummer zou luisteren. Het is enkel een kwestie van het opzoeken van de titel van de podcast, en dan kan de podcast beginnen. Het luisteren van een podcast is dan ook ideaal voor onderweg. Doe je draadloze oortjes in of zet je koptelefoon op, en genieten maar.

Hoe zet ik zelf een podcast op Spotify?

Ben jij zelf creatief en wil je jouw gemaakte podcast op Spotify zetten? Dat kan! Als je een account hebt bij Spotify kan je je heel gemakkelijk aanmelden voor het publiceren van podcasts. Voor het plaatsen van een podcast heb je een RSS-link nodig. Wanneer je deze hebt, spreekt het uploaden van een podcast op Spotify voor zich. 

Wat zijn de beste podcasts op Spotify?

Er worden al heel veel podcasts aangeboden op Spotify, maar wat zijn de beste? Uiteraard verschilt dit per persoon en interesses, maar wij zetten een top 10 van leuke podcasts op Spotify voor je op een rijtje.

1. 30 MINUTEN RAUW – Ruud de Wild

2. Effe relativeren – Kaj Gorgels

3. Man man man, de podcast

4. Universiteit van Nederland

5. Damn Honey

6. Echt gebeurd

7. NRC Vandaag

8. De BOOS-Podcast

9. De Jensen Show

10. Datevermaak

Uiteraard zijn er op Spotify nog veel meer podcasts te beluisteren, over allemaal verschillende onderwerpen. Welke podcast is jouw favoriet tot nu toe?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here