Home Smartphones en tablets Wat maakt de app TikTok zo populair?

Wat maakt de app TikTok zo populair?

2770
0
DELEN
TikTok

Binnen no-time ontzettend populair: TikTok. Deze app wordt inmiddels door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt, en biedt concurrentie voor andere sociale media apps zoals Snapchat, YouTube en Instagram. Maar wat is TikTok precies, hoe werkt het en waarom is het zo populair? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat is TikTok?

TikTok is een gratis app waar gebruikers zichzelf filmen terwijl zij dansen, zingen, playbacken of grappige content maken. Deze video’s zijn daarna te bewerken met bepaalde effecten en filters, dat de video’s extra leuk maken. De gebruiker kan deze plaatsen op het platform, waarna andere gebruikers deze post dan kunnen liken of erop kunnen reageren. Hoewel TikTok in de beginperiode vooral heel populair was onder jongeren, wordt het ook bij andere doelgroepen steeds bekender. Ook bedrijven en verschillende BN’ers maken er steeds vaker gebruik van. Tevens wordt er gebruik gemaakt van influencer marketing via TikTok. De app is gemakkelijk te downloaden op IOS of Android.

Hoe werkt TikTok?

Zoals hierboven al is beschreven draait TikTok om leuke en grappige content. Gebruikers kunnen op TikTok een video van maximaal 15 seconden plaatsen. Je kunt er bij TikTok voor kiezen om jouw profiel op openbaar of privé te zetten. Wanneer je voor openbaar kiest, stem je ermee in dat iedereen jouw TikTok filmpjes kan bekijken. Als je voor een privé profiel kiest, kun je aangeven wie jouw filmpjes mogen bekijken. Je hoeft er natuurlijk niet voor te kiezen om content te plaatsen. Als jij het leuk vindt om gewoon TikTok filmpjes van anderen te bekijken, is dit uiteraard ook mogelijk. 

Hoe word je populair op TikTok?

Veel gebruikers van TikTok hebben als doel om populair te worden met hun TikTok filmpjes. Zij willen dat hun filmpjes viral gaan en overal massaal gedeeld worden. Je wordt echter niet zomaar populair op TikTok. Hiervoor moet je weten welke content andere gebruikers willen zien. Zo kun je bijvoorbeeld grappige TikTok filmpjes maken, of filmpjes maken waarop je danst of zingt. Een andere manier om populariteit te krijgen op TikTok, is om mee te doen met viral TikTok liedjes. Er onstaan op TikTok regelmatig challenges waarbij er gedanst wordt op een specifiek nummer. Dit wordt dan door veel gebruikers gedaan, en zo worden deze TikTok liedjes populair.

Maak jij al gebruik van misschien wel de populairste app van dit moment?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here