Home Smartphones en tablets Android 13: dit kunnen we verwachten

Android 13: dit kunnen we verwachten

1860
0
DELEN
Android 13

Hoewel Android 12 nog maar een korte tijd is uitgerold, zijn ontwikkelaars alweer volop bezig met het volgende besturingssysteem: Android 13. Hierover gaan alweer een hoop geruchten rond. Benieuwd naar wat we van dit nieuwe besturingssysteem van Google kunnen verwachten? Dan ben je hier aan het juiste adres, want wij sommen hieronder voor je op wat we tot nu toe allemaal kunnen verwachten. Want wat is Android 13, welke functies heeft het, wanneer is de officiële release en op welke toestellen wordt het straks beschikbaar? Wij zetten hieronder op een rij wat we tot nu toe weten.

Wat is Android 13? 

Android 13 is de Android update van 2022. Het is de opvolger van Android 12 en volgens geruchten zijn er bij de nieuwste update weer een aantal nieuwe verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van zijn voorganger. Hieronder vertellen we je meer over wat de update in gaat houden.

Welke functies heeft Android 13?

Naar verwachting krijgt de nieuwste Google update geen grote veranderingen op het gebied van het design. Wel verandert er iets kleins op het vergrendelscherm. Volgens geruchten kan de klok op dit scherm kleiner worden gemaakt om op deze manier sneller en beter meldingen te zien. Wat naar verwachting ook gaat veranderen, is dat apps straks beschikbaar zijn in meerdere talen. Per app kun je dus straks een andere taal instellen, wat handig is als je bijvoorbeeld meerdere talen spreekt.

Volgens geruchten gaat er ook iets veranderen aan Google Assistent. Waar dit momenteel best opdringerig kan klinken, wordt dit bij de nieuwe Android 13 minder het geval. Het is namelijk mogelijk om de stemhulp van Google niet langer meer aan een fysieke knop te koppelen. Wat ook minder opdringerig wordt bij Android 13, zijn de pushmeldingen. Je kent het ongetwijfeld wel dat je ongevraagd een pushmelding krijgt, dat vrij opdringerig kan overkomen. Met Android 13 is dit verleden tijd, want apps gaan je toestemming vragen voor deze meldingen. Je bepaalt in dit geval dus zelf of je deze meldingen wel of niet wilt ontvangen en wordt niet zomaar lastiggevallen door ongevraagde notificaties.

Wat we ook mogen verwachten, is een andere Play Store. Het design hiervan gaat er overzichtelijker uitzien dan dat momenteel het geval is. Dit heeft als doel om makkelijker te navigeren en dat is natuurlijk een mooi voordeel van Android 13. Op het gebied van Bluetooth zien we ook enkele veranderingen. De Google update heeft namelijk ondersteuning voor Bluetooth LE Audio en Low Complexity Communications Codec. Dit betekent dat je met bluetooth minder energie zal verbruiken en kunt profiteren van een betere audio-kwaliteit. Als je vaak oordopjes in hebt en muziek luistert of een serie kijkt, dan kan deze verbeterde audio-kwaliteit mooi meegenomen zijn.

Wanneer is de Android 13 release?

Momenteel is de bèta van Android 13 al te downloaden als je beschikt over een Google Pixel-telefoon. Dit biedt jou de kans om te kijken naar hoe deze nieuwe update van Google in z’n werk gaat. Houd er echter wel rekening mee dat dit nog een test is en er nog diverse wijzigingen kunnen worden doorgevoerd voor de definitieve versie. Maar wanneer is dan de definitieve release? Volgens geruchten komt dit al sneller dan je denkt, want vermoedelijk zal dit rond augustus of september al zijn. Het is dan ook nog maar eventjes afwachten.

Op welke toestellen is Android 13 straks beschikbaar?

Wanneer er een nieuwe Android update op de markt komt, is dit vaak niet op alle Android-telefoons te gebruiken. De oudere toestellen vallen vaak op en de update is wel beschikbaar op de nieuwere modellen. Op welke telefoons de update daadwerkelijk beschikbaar gaat zijn, is nog even afwachten. Naar verwachting wordt de Android 13 update wel beschikbaar op nieuwe Samsung, Google Pixel of Xiaomi telefoons, maar zeker is het nog niet. Het is dus nog even afwachten op welke toestellen de Android 13 update straks te downloaden is. Met een nieuw toestel dat op Android draait is de kans groot dat je echter wel goed zit.

Hierboven heb je meer informatie kunnen lezen over de nieuwste Android-update van Google. Er wordt steeds meer bekend over deze update en we hoeven dan ook niet zo lang meer te wachten voordat we het daadwerkelijk kunnen uitproberen. Dat de nieuwe update weer een hoop nieuwe verbeteringen heeft ten opzichte van zijn voorganger, was al wel te verwachten. Google doet er namelijk alles aan om het gebruiksgemak van Android-gebruikers zo goed mogelijk te maken. Ben jij benieuwd naar Android 13 en ga je deze snel downloaden zodra het beschikbaar is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here